Novi najbolji prijatelj svih žena – ružičasto zlato

 

VJEČNA LJEPOTA RUŽIČASTOG ZLATA

 

Proteklih nekolika godina boja rose gold postala je jedna od najpopularnijih i teško je naći tehnološki, modni ili bilo koji drugi brend bez proizvoda te boje u svojoj ponudi. Popularna nijansa dolazi od ružičastog zlata koje je poznato i cijenjeno već stoljećima.

Ružičasto zlato svoje najpopularnije razdoblje doživljava krajem 19. stoljeća u Rusiji, čak je bilo poznato pod imenom rusko zlato, da bi nakon toga bilo zanemarivano i opet oživljeno u današnje vrijeme. Najveće Fabregéovo jaje, naručeno od cara Nikole II. 1906. godine za suprugu Aleksandru, izrađeno je od roza zlata. Ono je ujedno i najskuplje Fabregéovo jaje ikad naručeno i danas je njegova vrijednost gotovo neprocjenjiva.

 

 

Kako je zlato iznimno mekan metal potrebno mu je dodati druge metale ne bi li očvrsnulo i bilo otporno na mehaničke udarce, koroziju i blijeđenje. Legura roza zlata smjestila se između crvenog i ružičastog zlata, a sve tri varijante dobivaju se dodavanjem bakra. Što je veći udio bakra, to je boja intenzivnija.

 

ŠTO JE TO EVEROSE GOLD I ZAŠTO JE TOLIKO SUPERIORNO?

 

Kako bi kontrolirao svaki pa i najmanji detalj proizvodnje svojih satova, Rolex ima vlastitu ljevaonicu metala. Osim što je time dobio povećanu kontrolu kvalitete, Rolex istraživanja u ljevaonici koristi za nove, bolje i otpornije legure svojih satova. Kao rezultat godina istraživanja i iskustva s najplemenitijim materijalima, Rolex zlato ima zanosan ton i sjaj. Samo kontroliranjem cijelog procesa Rolex može jamčiti tako besprijekoran i očaravajući sjaj svojih zlatnih kućišta i narukvica.

 

 

Rolex koristi isključivo 18-karatno zlato, plemenitu leguru sastavljenu od 750‰ (tisućinki) čistog zlata te odgovarajuću mješavinu elemenata, poput srebra i bakra koji su potrebni za proizvodnju različitih vrsta 18-karatnog zlata: žuto, bijelo i Everose, Rolexove ekskluzivne legure ružičastog zlata. Ljubomorno čuvane formule osiguravaju izvanrednu trajnost, poliranost i nevjerojatan sjaj koji traje generacijama.

Predstavljeno 2005. godine, Everose zlato patentirana je Rolex legura roza zlata, čija strogo čuvana tajna formula osigurava vječnu postojanost predivne roza nijanse, za razliku od uobičajenog roza zlata čija boja blijedi kroz vrijeme. Jedan od kultnih Rolex modela u zlatu je Cosmograph Daytona.

 

 

Upoznajte Rolex svijet i istražite Rolex kolekciju satova u butiku u centru Zagreba, u Ulici Frane Petrića 7 i dogovorite poseban termin s Rolex savjetnikom samo za sebe.

Rolex Date 34

Rolex Date 31

Rolex Date 31

Rolex Yacht-Master 37

Foto: Rolex

Ostvareno u suradnji s Rolex zastupnikom Mamić 1970.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori