Odlični high street komadi koji izgledaju high end

Priča o high street modnoj sceni započela je u Velikoj Britaniji. Iako danas njezinu popularnost pripisujemo brzoj modi i street style kombinacijama popularnih trendseterica koje su pristupačne komade pretvorile u one najpoželjnije, o high street modi pričalo se još u viktorijansko doba. High street je bio naziv za glavnu ulicu u britanskim gradovima na kojoj su se nalazile banke i dućani. Ubrzo, stvorio se i pojam high street mode koji je već od samog početka nosio epitet pristupačnosti svima.

Kroz stoljeća i desetljeća koja su slijedila, high street moda mijenjala se s trendovima – šezdesete su donijele masovnu produkciju, sedamdesete eksploziju cvjetnih uzoraka, osamdesete jastučiće na ramenima, dok su devedesete inspiraciju pronašle na pop sceni i stavila naglasak na traper i platforme, hlače visokog struka i jednostavne crop topove.

Danas, high street scena svake sezone donosi novu modnu priču. Pristupačni modni brendovi poput H&M-a i Manga preslikavaju sve ono viđeno na modnim pistama, u kolekcijama prestižnih modnih kuća što ju čini raskošnijom no ikad. I dok će razlika između high street i high end komada nerijetko biti vidljiva na prvi pogled, sve više high street brendova u svojim kolekcijama donose modele koji izgledaju jednako dobro poput onih s high end potpisom.

HIGH STREET KOMADI KOJI IZGLEDAJU HIGH END

Od promjene estetike i povratka klasicima do premium linija koje donose spoj još uvijek relativno pristupačnih cijena, kvalitetnih materijala i promišljenog dizajna, high street scena sve češće nudi modele koji će u našem ormaru, baš poput najboljih high end kreacija, stvoriti savršenu osnovu i kojima ćemo se uvijek rado vraćati, bez obzira na nove trendove.

U nastavku donosimo izbor high street modela iz prvih jesenskih kolekcija koji izgledaju toliko dobro da bismo lako mogli zamijeniti s modelima koji nose mnogo više cijene i predstavljaju ono najbolje od high streeta danas.

SELECTED FEMME

& OTHER STORIES

COS

UTERQUE

MANGO

H&M

MASSIMO DUTTI

Foto: Instagram, COS, H&M, Mango, Massimo Dutti, Selected Femme, Uterque, & Other Stories

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori