Foto priča: Prijateljstvo pretočeno u brend LOLA.tees

Sve se može kad se hoće – teza je koju su dokazale dvije prijateljice, Jelena Džolić i Helena Bilić, kada su se nakon završenog studija vratile u Ljubuški, svoje rodno mjesto, odlučne da ostvare što su si zacrtale – od majica s natpisima stvoriti ne samo brend, nego i jednu novu filozofiju. Nazvale su se Lola Tees i krenule u avanturu.

Lola_Web11

Upravo su društvene mreže dobrim dijelom zaslužne za njihovu popularnost, jer su zahvaljujući platformama Facebook i Instagram, uspjele plasirati svoje proizvode i popularizirati ih po cijelom svijetu. Ništa od toga ne bi bilo da nema kreativnosti i, kako one kažu, doze ludosti i hrabrosti potrebne da se iz Ljubuškog lansiraju majice. Svoju prvu kolekciju prodale su online za samo dva sata, a sada ‘lole’ možete pronaći u apsolutno svakom kutku svijeta što potvrđuju slike zadovoljnih kupaca na društvenim mrežama. Ove dvije mlade dame su me toliko oduševile da sam odlučila posjetiti njihovu malu kreativnu tvornicu. U Ljubuškom nas je ugostila Helena Bilić – evo što smo saznali.

Lola_Web5

Što si htjela postati kada odrasteš?

Tijekom djetinjstva su se često mijenjale moje želje za nekim zanimanjem, sjećam se da sam u jednom periodu htjela biti glumica, a u drugom stolar. Rano sam počela pokazivati želju za kreativnim izražavanjem, u školi sam uvijek crtala na satu matematike.

Lola_Web7

Majice s natpisima nisu nešto novo ali vi ste od LolaTees napravile brend? U čemu je bila nit vodilja?

Tajna uspjeha zapravo ne postoji. Možemo pričati o formuli uspjeha, koja se sastoji od puno rada, još više volje i malo svojeglavosti plus dodala bi malo ludosti i hrabrosti. Ljubav prema onome što radiš, kao i ljubav generalno, nikada se ne bi smjeli uzimati zdravo za gotovo. Mi konstantno radimo na razvoju novih ideja i proizvoda. I Jelena i ja smo onako malo ‘specifični’ karakteri, ali dobro balansiramo u smislu kompromisa.

‘Statement’ majice su ideja koju smo imali još od studentskih dana, ali smo svoj san stavile na standby dok ne riješimo fakultetske obveze i nađemo posao u struci – kako se to i očekuje od okoline. Najbolje što nam se desilo je to što nismo odustale od svojih snova. I to što smo ih u jednom trenutku odlučile staviti ispred svega. Nama se ništa nije desilo preko noći, niti smo imale neku tzv. ludu sreću. Iza svega što smo postigle stoji puno uloženog vremena i puno odricanja.

Lola_Web4

Od kud crpite inspiraciju za nove majice – modne komade?

Vjeruj mi da mi je to najteže pitanje koje možete postaviti. Ponekad radimo brainstorming, ukoliko radimo na razvoju novih modela, a ponekad ideja sama dođe, u bilo koje doba dana, na bilo kojem mjestu. Mislim da je suludo provocirati inspiraciju. Mi izbacujemo nove modele po vlastitom instinktu, ne ograničavamo se sezonskim kolekcijama. Pravila u modnom svijetu se prebrzo mijenjaju, a nama ta dinamika odgovara.

lola3

Tko su vaši klijenti?

Naša prvotna ideja je bila stvoriti modele koji će biti univerzalni na način da odgovaraju i mlađim curama i gospođama u zlatnim godinama. Četiri godine poslije, radimo majice i za bebe i za bake, što nas jako veseli. Najsretnije smo kada nam zadovoljni klijenti pošalju sliku outfita s našom majicom, a tu zaista ima svega, od rock festivala do vjenčanja ili poslovnih sastanaka.

Lola_Web10

Što te navelo da kreneš s kreativnim poslom i ostaviš ‘siguran’ posao?

Ja sam veliki zaljubljenik u život, kao prvo. Mislim da s te polazne točke, ako slijediš određene životne putokaze, sreću možeš pronaći u svakom danu. Posvećivanje samo ovom poslu je bila malo zastrašujuća odluka. Svi mi težimo k nekoj sigurnosti. Ali opet, kada pogledaš s druge strane i shvatiš da je ta sigurnost zapravo uteg, jako je lagano otkačiti se od iste. Kad shvatiš da imaš glavu i ruke koje mogu i srce koje želi, i ovo predivno nebo iznad, nema mjesta strahu.

Lola_Web2

Koji je najbolji savjet koji si dobila, a vezan je za tvoj posao?

“Boj se ovna, boj se govna, a kada ću živjeti?” Meša Selimović

Lola_Web78

Koji savjet bi dala osobi koja želi krenuti u tvom smjeru, a ne zna kako?

Rekla bih da je strah najveći neprijatelj čovjeku koji želi da na ovakav ili sličan kreativan način ogoli svoje misli.

Foto: Rajna Raguž (RRvizual)

Komentari

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori