Cvjetni uzorak u zimskim kombinacijama

Cvjetni uzorak ne mora uvijek biti romantičan i vedar i ne mora uvijek biti rezerviran samo za proljetnu ili ljetnu garderobu. Spoj floralnih motiva i tamnije palete boja stvorit će mračniji i dramatičniji cvjetni uzorak, savršen za svaki zimski ormar.

Od onog jedva primjetnog, sitnog i decentnog do dramatičnog brokata i bogatog cvjetnog uzorka inspiriranog uzorkom bakine sofe u pastelnim bojama, najrazličitiji cvjetni motivi neočekivano su preplavili jesenske i zimske kolekcije, a njihova nas je raznolikost potaknula da razmišljamo izvan granica nepisanih modnih pravila i cvjetni uzorak uvedemo u zimsku garderobu.

CVJETNI UZORAK U LEŽERNIM KOMBINACIJAMA

Cvjetni uzorak sveden na jednostavne, gotovo grafičke oblike u ležerne zimske, nerijetko monokromne, kombinacije unijet će dinamičnost koju će obožavati traper komadi i statement čizme u metalik bojama, a savršeno će nadopuniti i kombinacije s zanimljivim teksturama toplog pletiva.

CVJETNI UZORAK U POSLOVNOJ GARDEROBI

U kombinaciji s tvidom ili kariranim uzorkom, cvjetni uzorak uvući će se u zimsku poslovnu garderobu. Za odvažnije čije poslovno okruženje ne zahtijeva strogo formalno odijevanje, odijelo cvjetnog uzorka osvježit će monotoniju poslovnog ormara, dok oni sa striktnijim pravilima odijevanja suptilni namig ovom trendu mogu dati kombiniranjem klasičnog poslovnog odijela s košuljom cvjetnog uzorka u tamnijim bojama.

CVJETNI UZORAK KAO NEZAOBILAZNI DIO TRENDA INSPIRIRANOG 70-IM

O trendu inspiriranom 70-im godinama ove smo sezone pisali nebrojeno puta. Trapez hlače, raskošno krzno i košulje ukrašene volanima i mašnama komadi su od kojih je sastavljena suvremena interpretacija jednog od najbogatijih i najinspirativnijih razdoblja u modnom svijetu, a cvjetni uzorak njegov je nezaobilazni boemski dio. Maxi haljine ukrašene floranim motivima spojile su dva, za zimsku sezonu, neočekivana trenda i osvježile ormare mnogih trendseterica.

CVJETNI UZORAK ZA BLAGDANSKU SEZONU

U svečani ugođaj blagdanske sezone lako će se uklopiti cvjetni uzorak izveden u raskošnom brokatu, izvezen na bogatom baršunu ili otisnut na sjajnoj svili. Večernjim prilikama jednako dobro pristajat će i komadi cvjetnog uzorka obojenog kombinacijom tamnijih tonova i prekrasnih zagasitih nijansi boja dragog kamenja.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori