Mlada hrvatska dizajnerica otvorila svoj atelje

Morana Krklec

Morana Krklec

Mlada dizajnerica Morana Krklec otvorila je vrata svog atelja i showrooma. Mnogi pripadnici modne scene došli su je podržati te su se pridružili na otvaranju predivnog dizajnerskog prostora u dvorištu Ilice 29. U suradnji s Moranom interijer je uredio splitski arhitekt Dragan Žuvela, a povodom otvaranja prostor je predstavljen u obliku galerije u kojoj su izloženi najnoviji Moranini modeli. U ugodnom druženju uživali su Branka Donassy, Milada Privora, Borut Mihalić, Ana Maria Ricov, Mario Vijačkić, Vedrana Mastela, Zoran Aragović  te mnogi drugi.

moranakrklec (10)

Modeli izloženi na otvorenju dio su kolekcije na kojoj dizajnerica trenutno radi. „Vlastiti atelje mi je velika želja već duže vrijeme i jako sam sretna da sam tu želju uspjela i ostvariti. Sam prostor funkcionira kao atelje i showroom, a uređen je u suradnji s prijateljem arhitektom Draganom Žuvelom. Za otvaranje je pretvoren u galerijski prostor, a inače izvrsno funkcionira kao prostor u kojem u jednom dijelu radim i izrađujem svoje modele, a u drugom su ti modeli izloženi kao u galeriji.“, objašnjava Morana.

moranakrklec (5)

Morana je svoje prvo javno predstavljanje imala je u svibnju 2007. na Fashion Week-u Zagreb, a nakon toga uslijedila su brojna događanja – Modni Ormar, revija Young-Creative- Chevrlote, samostalna revija u Klovićevim dvorima, Fashion Break u Ljubljani, “Junska moda za poneti” u Beogradu, ArtOmat, Fashion.hr Industrija, Dan D, Skopje Design Week, Month of Design, Design Expo, velika međunarodna izložba dizajna u Ljubljani, Montura Fashion destination Split, Zona 45. Izlagala je i u New York-u, gdje je u sklopu izložbe Cro art & craft expo 2 predstavila svoje modele s ciljem promicanja hrvatske kulture i svojih radova američkoj publici, a njeni modeli predstavljeni su i u sklopu bijenalne dizajnerske izložbe Pregled hrvatskog dizajna 13/14 u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

moranakrklec (9)

moranakrklec (4)

Morana Krklec i Ana Maria Ricov

Morana Krklec i Ana Maria Ricov

moranakrklec (3)

moranakrklec (2)

Morana Krklec i Branka Donassy

Morana Krklec i Branka Donassy

T.B.
Foto: Sanjin Kaštelan

Komentari