Idealan ženski stan u skandinavskom stilu

Neki su interijeri baš pun pogodak. Novo obnovljena historicistička zgrada u centru Zagreba s elegantim zavojitim stubištem već je dala naslutiti da se iza ulaznih vrata skriva prekrasan interijer.

Visoki stropovi i prekrasno obrađena drvena stolarija poslužili su kao idelana scenografija za suzdržano skandinavsko uređenje.

dekorum stan (2)

Već s ulaza se pogledom mogu obuhvatiti sve prostorije – tri sobe, mala kuhinja i prostrana kupaonica smještene u 68 kvadrata. Orijentacija istok zapad daje stanu dovoljno svjetla dok mu visoki stropovi vizualno povećavaju kvadraturu.

dekorum stan (4)

Boravak je moderno uređen i njegov centar čine dvije jednake sofe koje su smještene jedna nasuprot drugoj, a veliki stol i bijele stolice gotovo su neprimjetno zauzele suprotni kut. Sofe razdvajaju stakleni stolići na kojima su pažljivo složeni i dekorirani časopisi, knjige i svijeće dok zid boravka ukrašavaju crno bijele slike Zagreba i Pariza oslonjene na plitke bijele police.

dekorum stan (3)

Poseban dojam daju viseći kablovi sa žaruljama i pružaju cijeloj priči jednu industrijsku crtu. Spavaća soba s prostranim tapiciranim krevetom, baršunastim zastorima i papirnatim lusterima u obliku oblaka unosi dozu romantike u cijeli stan i prava je ženska oaza.

dekorum stan (5)

dekorum stan (6)

Najava drugog dijela stana je ulazni hodnik u kojem je smještena dizajnerska vješalica i vintage komoda te on vodi u kuhinju, kupaonicu i gostinjsku sobu koji su uređeni u istom stilu.  Prozračne, jednostavne i svjetle prostorije ostavljaju dojam skandinavskog doma. Pogledajte sve fotografije u nastavku.

dekorum stan (7)

dekorum stan (8)

dekorum stan (11)

dekorum stan (10)

dekorum stan (9)

dekorum stan (12)

dekorum stan (14)

dekorum stan (13)

Tekst: Ivana Niskota

Preuzeto s dekorum.hr

Komentari