U trendu su military jakne

Pitate li se na kartu kojeg stila ove zime zaigrati, nećete nimalo pogriješiti odlučite li se za military, odnosno vojnički stil. Najljepše military kapute za aktualnu sezonu već smo vam predstavili, a sada je vrijeme za još jedan komad vojničkog prizvuka, koji je preplavio vješalice poznatih modnih trgovina.

Military jakna, komad je o kojem pričamo i ujedno odjevni predmet u koji su ove godine investirale brojne trendseterice, vođene, naravno, sugestijama renomiranih modnih kuća. Sva ljepota ove jakne zapravo je u njenim detaljima.

Epolete, mjedeni gumbi, ukrasna uža i porubi u boji, samo su neki od dekorativnih motiva koji ju krase, a sve to podsjeća nas na britanske i francuske vojne odore 18. stoljeća i stil dječaka u vojsci, koji je u povijesti poznat kao ‘Drummer Boy’.

Jedan takav muški komad ovog puta seli u žensku garderobu i kombinira se s haljinama, bijelim košuljama, traperom, gležnjačama i bijelim tenisicama. Ujedno je i odlična ideja za začiniti većinu dnevnih kombinacija, jer će ležernim i bazičnim svakodnevnim komadima dodatno dati na zanimljivosti – što više detalja ima, to bolje.

Military jaknom posebno se pozabavio Tommy Hilfiger, kada je ove jeseni predstavljao zajedničku kolekciju s megapopularnom Gigi Hadid. U njihovoj liniji Tommy x Gigi tako se našla jedna kraljevski plava, kratka jakna military prizvuka, koja je u prodajnom smislu planula u trenu. Trend su popratili i drugi, primjerice Burberry koji je za jesensko-zimsku sezonu također igrao na kartu military chica, dok cijenom prihvatljivije varijante trenutno nude Zara i Mango.

GALERIJA:

Foto: Instagram, Mango, Zara, Net-a-Porter, Tommy Hilfiger

Komentari