Ovi ‘dreamcatcheri’ odličan su boho detalj vašeg doma

Lovac snova ili izvornog naziva, ‘Dreamcatcher’, dekorativni je predmet porijekla iz indijanske američke kulture. Postao je popularan u zapadnoj kulturi za vrijeme hippie pokreta u Sjevernoj Americi i od tada se svako malo vraćaju kao zgodni boho dekorativni detalji za dom.

meow 4

Pripadnici plemena Ojibwe vjeruju u staru legendu o porijeklu lovca snova. Žena pauk, znana i kao Asibikaashi, brinula se o svojoj djeci – ljudima, o njihovim snovima, no pošto su se raspršili po kontinentu postalo joj je teško i dalje voditi brigu o njima neznajuć gdje se svi nalaze. U njezinu pomoć priskočile su majke i bake te su isplele mreže kojima su filtrirale snove tako da su samo dobri snovi mogli biti sanjani.

meow 1

Čak su te mreže stavljale poviše kolijevki male djece, tradicija koja je do dan danas ostala u raznim oblicima u zapadnim zemljama, a u Hrvatskoj ih izrađuje obiteljski boho-hippie duo pod nazivom Meow. Meow je brend koji lovce snova donosi u domaćoj verziji gdje se oživljavaju staromodni tabletići i koji dobivaju ulogu mreže kod lovca snova.

meow 2

Lovci snova izrađeni su od prirodnih materijala – drveta, grančica, konca, špage i otpalih pera… Kombinacijom tabletića i oblika lovca snova ovaj hrvatski brend na zanimljiv način spaja dvije tradicije u jedan moderan dekorativan predmet koji će se uklopiti u svaki dom i dati mu dozu topline. Ili barem ‘pročistiti’ snove.

meow 3

Posljednja zimska kolekcija prigodno je nazvana Pahulja, a što nam brend Meow sprema za nadolazeće proljeće možete pratiti na njihovoj Facebook stranici.

meow 5

meow 6

Foto: Facebook

 

Komentari