Meli cakes predstavila bajkovitu kućicu od medenjaka

Prvi dani prosinca tradicionalno su rezervirani za planiranje božićnih kolača kojima ćemo razveseliti sebe i svoje bližnje u blagdanskim danima, a jedna od američkih tradicija u slastičarstvu koja se u posljednjih nekoliko godina kao trend sve češće susreće i u hrvatskim domaćinstvima je gingerbread house – ovdje poznatiji kao kućica od medenjaka.

Gingerbread house2
Idejom gingerbread housea na sebi se svojstven način poigrala i poznata zagrebačka slastičarna Meli cakes, koja je pokazala jedan od najimpresivnijih rezultata njegove izrade. Melani Macenić na ovaj slastičarsko-arhitekturalni pothvat, koji uključuje projektiranje, crtanje, izrezivanje, sastavljanje i završno šminkanje, utrošila je čak četiri dana, a rezultat je bajkovito zdanje na čak tri etaže, sa šarmantno ukrašenim kućicama i dimnjakom izrađenim od medenjaka.

Gingerbread house3

S obzirom na vrijeme, trud i ljubav uložene u ovu slastičarsku kreaciju, gingerbread house ipak nije na prodaju, no zato se može doći razgledati u zagrebački prodajni prostor slastičarne Meli cakes, u Dubovačku 17.

Foto: Meli cakes

Komentari