Otvoren je Međunarodni sajam turizma PLACE2GO

 - 02

Ministar Gari Cappelli u obilasku sajma

Jučer se u u Areni Zagreb otvorio šesti Međunarodni sajam turizma PLACE2GO, a prvi dan prošao je u znaku zanimljivih panela i B2B druženja. Prvog dana sajma, koji je od 10 do 16 sati bio rezerviran za poslovne susrete, održali su se zanimljivi paneli i predavanja.

Ivo Bašić, glavni tajnik Ministarstva turizma, Iva Puđak Mihajlović, voditeljica Odjela za PPS, PCE+ i EU fondove, Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije, Antonia Urlić, pomoćnica direktora Sektora za turizam HGK, Ivan Srakovčić, predstavnik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela i vlasnik Hotela Korana Srakovčić, Zagorka Mintas, direktorica Upravljanja poslovnim odnosom za klijente poduzetničkog bankarstva Zagrebačke banke te Radmila Kovačević, novinarka Večernjeg lista, pokušali su odgovoriti na pitanje je li cjelogodišnji turizam u Hrvatskoj izazov ili mit.

Damjana Domanovac i Gari Cappelli

A jedna od odličnih ideja kako produljiti sezonu je i putovanje kroz vrijeme koje je bilo tema druge panel rasprave Quantum love. Je li u 21. stoljeću putovanje kroz vrijeme moguće pokušali su dati odgovore Krešimir Mišak, televizijski voditelj, Nebojša Subanović, meteorolog i fizičar, urednik portala Gastro hr. Domagoj Jakopović Ribafish, Vera Jergović iz Tvrđave kulture Šibenik i Roko Živković iz Muzeja iluzija.

Ministar turizma Gari Cappelli

Ministar turizma Gari Cappelli

Vlasnike obiteljskog smještaja privuklo je predavanje Anamarije Cicarelli vlasnice savjetovališta za obiteljski smještaj Interligo o pripremi, prezentaciji i oglašavanju za male iznajmljivače. Poslovni partneri i potencijalni klijenti na B2B dan sajma mogli su se prijaviti i zakazati sastanke putem mobilne aplikacije, a da je tehnologija danas uzela primat i u turizmu dokazuje činjenica da je za 67 posto gostiju iznimno važna kvalitetna wifi mreža.

Martina Bienenfeld - 01

Martina Bienenfeld

Ni ovaj put nije izostala podrška institucija koje sajam već tradicionalno prate – Grada Zagreba, Turističke zajednica Grada Zagreba, Ministarstva turizma i Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Lojalnost projektu već četvrtu godinu potvrđuje generalni sponzor Turkish Airlines. Zlatni sponzor je Zagrebačka banka, srebrni Mastercard, sponzor B2B dijela Hrvatski Telekom.

Ministar Gari Cappelli u obilasku sajma - 01

Ministar Gari Cappelli u obilasku sajma

Komentari