Odličan industrijski izgled dalmatinskog restorana

Interijer restorana jednako je važan kao i hrana koju pripremaju. On mora biti oku ugodan, privlačan i pozivati da u svojem jelu uživate uz pomoć svih osjetila. Upravo je takav restoran & vinoteka Matrioška u Baškoj Vodi koji je nakon preuređenja 2014. godine ponovno otvorio svoja vrata.

matrioska3

Iza imena ruskog porijekla (prijevod: majčica) krije se težnja vlasnika da gostu ponudi ne samo gastronomski doživljaj nego i osjećaj topline i pripadnosti. Baška Voda i makarska rivijera, dobili su novu dimenziju kulinarskih iskustava u interijeru koji nije uobičajen za tradicionalne dalmatinske restorane. Industrijski stil prožima se kroz cijeli prostor s otkrivenim instalacijama i policama koje se protežu od poda do stropa, visećom rasvjetom čije se žice isprepliću, sivo-bijelim tonovima koje razbija toplina drveta za stolom. Veliki stolovi i bar upotpunjen barskim stolcima samo podcrtavaju misao zajedništva koju tim restorana zagovara. Komunikacija u prostoru je otvorena, a time i domaća, primamljiva, bez obzira na inače hladan industrijski stil.

matrioska2

Vrhunska, moderna i raznolika ponuda jedinstvenih međunarodnih gastronomskih bisera i tajanstvenih lokalnih specijaliteta u restoranu Matrioška nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

matrioska9

U sljubljivanju hrane i vina isprepliću se neotkriveni okusi koji će vas iznenaditi i upoznati sa spajanjem naizgled nespojivog. Natruha slatkog u slanom, trunka gorčine u kremastom, nagovještaj kiselosti u slatkom… i za tim slijedi pomno odabrana čaša vrhunskog vina po odabiru našeg sommeliera. Prepustite se odabiru vinskih znalaca, koji će vam u čaši ispričati bajku o tradiciji, ljubavi prema zemlji, prekrasnim ljudima i sreći.

matrioska5

Wine bar Matrioška predstavlja najbolje, vrhunske vinare s područja cijele Hrvatske i regije. Odvojite vremena i pođite s nama na put po Hrvatskoj. Od Podunavlja, preko Slavonije, Moslavine i Bilogore, Zagorja i Plešivice, preko Istre, Primorja, Sjeverne Dalmacije i dalmatinske Zagore do srednje i južne Dalmacije – sljubljivanje hrane i vina u Matriošci doživljavaju kao senzualno i stidljivo, nježno i silovito u isto vrijeme.

Restoran Matrioška sudjeluje u jesenskom izdanju Tjedna restorana, ako ste u blizini – rezervirajte svoje mjesto.

matrioska6

matrioska7

matrioska8

Restoran & Wine bar Matrioška
Obala Sv. Nikole 91, Baška Voda

Komentari