Moćna matcha u beauty proizvodima

O matcha čaju posljednjih sezona bruji cijeli svijet. Čak i ako ne znate mnogo o njemu, sigurno vam je poznata činjenica da je intenzivno zelene boje, a riječ je o čaju porijeklom iz Japana, koji se dobiva mljevenjem posebne vrste zelenog čaja, da bi na kraju, u obliku u kojem nam je najbolje poznat, imao konzistenciju praha. Jedan od najpopularnijih napitaka danas je matcha latte, a riječ je o kombinaciji matcha praha i biljnog (ili kravljeg) mlijeka.

Matcha je osvojila veliku pozornost potrošača, jer riječ je o snažnom antioksidansu, koji potiče stvaranje energije, topi masnoće i sagorjeva kalorije. Jedna šalica matcha čaja po nutritivnoj i antioksidativnoj vrijednosti jednaka je čak deset šalica zelenog čaja, a zbog brojnih beneficija koje ima za organizam, nije čudo da je ostvarila veliku popularnost kod svih ljudi koji vode zdrav život i svoje tijelo njeguju iznutra i izvana.

Matcha čaj 3

Pije se samostalno ili se dodaje napitcima i smoothiejima, koristi se za kuhanje i pečenje, za izradu tijesta i kao dodatak čokoladi. No, manje je poznato kako matcha sve više pronalazi svoje mjesto i u kozmetici, odnosno kozmetičkim proizvodima.

Ovaj energizirajući prah može učiniti čuda za vašu kožu. Prema nekim dermatolozima, visoka koncentracija antioksidansa i ljekovite sposobnosti čine matcha čaj visoko efektivnim u njezi kože. On ublažava oštećenja nastala djelovanjem sunca, djeluje na akne i ožiljke, umiruje upalne procese na koži i crvenilo te potiče cirkulaciju krvi i metabolizam, zbog čega ne čudi da se sve češće pojavljuje i u svijetu ljepote.

Osim toga, ima jednu od najvećih koncentracija polifenola, koji mu pomažu u borbi sa slobodnim radikalima. Rezultat je zdrava koža u ravnoteži, a koji sve beauty proizvodi u posljednje vrijeme dolaze s matcha prahom, donosimo u nastavku.

Komentari