MasterCard inovacije u modernim načinima plaćanja

Čak 93% Hrvata posjeduje barem jednu karticu što pokazuju rezultati najnovijeg MasterIndex istraživanja koje provodi kompanija MasterCard, a koji su danas predstavljeni na druženju s medijima održanom u Zagrebu. Sanja Žigić, MasterCard Country Manager za Hrvatsku predstavila je rezultate MasterIndex istraživanja o navikama korištenja platnih kartica u Hrvatskoj, dok je Brian Morris, MasterCard Emerging Payments Product Lead za centralu i istočnu Europu, predstavio platnu uslugu MasterPass™, inovaciju kompanije MasterCard.

MasterCard photo library 2013

MasterIndex rezultati ukazuju da su kartice postale uobičajeno sredstvo plaćanja među hrvatskim građanima, te 32% građana na POS terminalima koristi kartice 3- 5 puta tjedno, 26% ispitanika ih koristi svakodnevno, dok je 25% ispitanika izjavilo kako kartice koriste jednom do dvaput tjedno. Značajno mjesto na domaćem tržištu platnih usluga pripada MasterCard beskontaktnoj tehnologiji koja bilježi kontinuirani rast. Također, raste popularnost internetskih i mobilnih plaćanja.

A man in a city at night, looking at a computer tablet.

Beskontaktne kartice su sigurne budući da se baziraju na čip tehnologiji kao najnovijem obliku zaštite, a upravo ta tehnologija osigurava da se kreira jedinstven kod prilikom svake transakcije čime su rizici prijevara svedeni na najmanju moguću razinu. Beskontaktna MasterCard plaćanja omogućuju brze i praktične transakcije što ih čini idealnima za male kupnje do 100 kuna pri kojima korisnici ne trebaju unositi PIN, ali i za iznose veće od 100 kuna za koje je unošenje PIN-a potrebno.

MasterCard beskontaktno

Sljedeći stupanj u razvoju plaćanja, nakon online i mobilne kupovine, predstavljaju digitalna rješenja koja pojednostavljuju iskustvo plaćanja i čine ga mogućim sa svih povezanih uređaja, bilo u fizičkim prodavaonicama, iz aplikacija ili na internetu. Jedno takvo rješenje je usluga MasterPass™, digitalno rješenje za plaćanje kompanije MasterCard koje je već implementirano u 24 zemlje diljem svijeta, uključujući i Njemačku, Belgiju, Mađarsku i Tursku. MasterPass korisnicima pruža sigurnu i brzu kupovinu, jer uklanja potrebu za unošenjem detaljnih informacija o plaćanju i dostavi prilikom finaliziranja internetske kupovine, a svi su podaci o karticama, programima vjernosti te adresama za dostavu sigurno skladišteni i dostupni samo jednim klikom ili dodirom.

Komentari