‘Mary Jane’ cipele opet osvajaju ulice

Izvadite iz ormara i ulaštite svoje ‘Mary Jane’ cipele jer je njihova popularnost ove sezone opet na vrhuncu. To je model cipela koji je do sredine prošlog stoljeća bio poznat kao modeli za curice, no nakon što je viđen na Twiggy odjednom je postao model cipela koji obožavaju sve žene. Svoje su neobično ime dobile kada je Brown Shoe Company iz Missourija počeo reklamirati cipele nazvane ‘Mary Jane’ po sestri popularnog karaktera iz crtanog filma Bustera Browna.

mary janes (8)

new lok
‘Mary Jane’ su cipele poznate kao modeli s trakama i remenima preko svoda stopala. Modni stilovi u kojima su se nosile s godinama su se mijenjale – od plesnih cipelica do ‘grunge’ stila devedesetih kada ih je nosila Courtney Love. Stil je to u kojem se uvijek možete osjećati ženstveno i koji teško može dosaditi.

Ashley Olsen

mary janes (22)
Poznati dizajneri vole ‘Mary Jane’ i godinama su dio njihove kolekcije u kojima mijenjaju boje i materijale, visinu potpetice, broj remenčića i oblik vrha cipela. Ove su se godine vratili neki kultni modeli iz poput onog modne kuće Miu Miu. Plišane, kožne, prekrivene šljokicama, sa četvrtastom petom, savršeni su par za vaše noge u novoj sezoni. Donosimo neke od modela u nastavku koji su dostupni na webshopovima Farfetch, MyTheresa, New Look i ASOS.

 

 

mary janes (4)

Chiara Ferragni

 

 

mary janes (15)

Miu Miu

mary janes (18)

New Look

mary janes (5)

Dolce & Gabanna

mary janes (3)

Theory

mary janes (2)

Vivienne Westwood

mary janes (19)

Dolce & Gabanna

mary janes (20)

Miu Miu

mary janes (21)

Lanvin

mary janes (17)

New Look

mary janes (24)

The Row

mary janes (12)

Nicolas Kirkwood

mary janes (16)

Marc by Marc Jacobs

mary janes (6)

Dr. Martens

Foto: Splash, Instagram

Komentari