Martina Štritof: Priprema sobe za bebu

Rano jutarnje buđenje s neopisivom željom za čišćenjem i organizacijom cijele kuće, svim postojećim mamama, kao i onima koje su tek u iščekivanju, dobro je poznat termin “nesting” koji prije ili kasnije postane neizostavan dio vaše trudnoće, kao i majčinstva.

KREVETIC I FOTELJA IKEA post

Statistike kažu kako 90% žena u trudnoći intenzivno proživljavaju ovu pojavu. Uz pospremanje i organizaciju možda najljepši dio ”nestinga” je dizajniranje sobice za vašeg princa ili princezu.

Inspirirani ste i naravno želite sve najbolje za vaše dijete, u svojoj glavi sve ste osmisli do posljednjeg detalja, no često se događa da baš poneseni inspiracijom zaboravljamo na nekekonstruktivne segmente planiranja ovog prostora.  Ne zaboravite da je planiranje sobe za vašu bebu ujedno iplaniranje sobe za vas, jer ćete u ovako ranoj fazi djetetova života gotovo sigurno veći dio vremena zajedno provoditi u tom prostoru.

oeuf - rhea - crob post

1. Jedna od najvažnijih stavki u vašem ‘nursery’-u je krevetić za vašu bebu.

KREVETIC ZARA HOME post

Ovo je stavka na kojoj ne treba štedjeti i mora zadovoljavati sve standarde o sigurnosti vašeg djeteta. Specijalizirani proizvođači dječjeg namještaja za izradu ovog komada koriste atestirane materijale i boje koje su stopostotno sigurne za vaše dijete. Izbora je mnogo i ovdje vam donosim nekoliko varijanti dječjih krevetića prikladnih za svaki imovinski status i svačiji ukus.

ff-blog-oeuf-rhea post

Finn Room

2. Posteljina za krevetić iznimno je važna za vašu bebu.

POSTELJINA ZARA HOME post

Prilikom kupnje obratite pozornost na sirovinski sastav, pamuk je za ovu priliku najbolji jer se lako održava i ne izaziva nikakve alergije na dječjoj koži. Gledajte da posteljine uvijek budu od kvalitetnog mekanog pamuka koji će biti adekvatan za nježnu kožu vaše bebe. Osigurajte barem pet kompleta posteljine, jer će zasigurno biti dana kada ćete na dnevnoj bazi morati i po nekoliko puta promijeniti cijelu posteljinu.

KIDS ROOM ZARA HOME 2 post

KIDS ROOM ZARA HOME 1 post

3. Stol za prematanje uvelike će olakšati vaš život.

KIDS ROOM IKEA 2 post

Ovaj komad namještaja uglavnom je modularan kod većine proizvođača i tako je osmišljen da jednom kada ga više neće koristiti za prematanje, ostaje komad namještaja promijenjene funkcije, pa ćete ga i dalje ga moći koristiti primjerice kao komodu za odjeću ili odlaganje igračaka.

KIDS ROOM IKEA 3 post

4. Udobna fotelja ili sjedalica

Giggle Store

Kao što sam već na samom početku istaknula, planiranje vašeg ‘nursery’-a je planiranje prostora za vas i vašu bebu. Udobna fotelja zasigurno je mjesto u kojem ćete provesti puno vremena u svako doba dana i noći i zato je iznimno važno ne zanemariti njenu važnost.

FOTELJE post

5. Namještaj i mala rješenja za odlaganje

KIDS ROOM IKEA 4 post

Kada pričamo o odlaganju u dječjoj sobi, shavtiti ćete vrlo brzo da je to vječna boljka i prostora za odlaganje nikad dosta. Ono što biste prvo trebali uzeti u obzir je da u dječjoj sobi treba imati košaru za odlaganje prljave robice. Robicu vašeg djeteta bolje je iz higijenskih razloga posebno odlagati i prati, posebno u prvim mjesecima njegova života.

zara home kosare post

Također je vrlo korisno imati i posebnu kantu za odlaganje prljavih pelena. Moramo priznati da je danas proces odgajanja djeteta bitno lakši negoli prije samo 10 godina jer, naime, cijeli tim svjetskih stručnjaka svakodnevno radi na tome da vam bitno pojednostave život u ovoj fazi. Pa tako postoje posebne kante za odlaganje prljavih pelena koje ne propuštaju mirise i možete ih prazniti na kraju dana umjesto da svaki puta izlazite iz stana i kuće kako biste spriječili širenje ne baš tako ugodnog mirisa prljave pelene.

UBBI KANTA ZA PELENE post

Zatim na red dolazi prostor za odlaganje igračaka kojeg je uvijek premalo. Tu si možete dati mašti na volju! Postoje specijalizirani brendovi za taj segment dječje opreme, ali jednako tako za ovu priliku možete kombinirati artikle iz Ikee ili Zare Home koji će vam pomoći da stvorite razigranu atmosferu u svom ‘nursery’-u!

zara home 1 post

3 SPROUTS post

6. Dekor

BEMZ KIDS 1 post

Ovo je vjerojatno nešto što će većinu mama ipak najviše razveseliti! Dekoriranje dječje sobe, ruku na srce, u potpunosti oslikava majčinin smisao za estetiku i neka je tako. Potpuno je prirodno da ćete svom djetetu pokušati prenijeti svoje poglede na estetiku, no budite ipak svjesni da pričamo o dječjoj sobi i nemojte nipošto kreirati sobu u kojoj ćete kasnije svoje dijete opominjati za svaki pošarani dio zida, tepiha i oštećeni dio tkanine.

AD Room

To je rizik na koji ste morali biti spremni od samog početka i zato svaku uloženu kunu u taj mali dio carstava za vama najdražu osobu na planeti smatrajte ulogom u razbibrigu, sigurnost i kreativu.

KIDS ROOM ZARA HOME 3 post

Foto: ababyco, IKEA, Zara Home, Stokke, OeufNYC, Sissy and Marley

Komentari