Martina Štritof: Flamanska priča

Svijet obojan patinom koja mu daje topliji i mekši sjaj – ova flamanska priča nastaje prije 30-tak godina, kada je Alex Flamant, osnivač i aktualni direktor, odlučio očev posao s antikvarijatima pretvoriti u globalni brend Flamant Interiors.

Flamant

Izvorna ideja Flamanta se temelji na reinterpretaciji stilskog namještaja i ukrasnih predmeta, u nastojanju kako bi se postigao savršen sklad između prošlosti i sadašnjosti. Ovaj koncept predstavlja glavni “lightmotiv ” u svim Flamantovim kolekcijama, te je kao takav bio osnova međunarodnog razvoja samog brenda. Danas gospodin Alex upravlja proizvodnim pogonima od Belgije, Šangaja, Rumunjske, Portugala te Poljske. Ne zvuči nimalo jednostavno, no kako i sam kaže: ”U svojoj dugogodišnjoj praksi, naučio sam da u želji da Flamant pretvorim u ono što danas uistinu jest, moram investirati u ljude za koje vjerujem da su bolji od mene u određenim segmentima posla, i upravo je to tajna našeg nevjerojatnog uspjeha danas.”

Flamant

Flamant, kao ambasador belgijskog dizajna, njeguje filozofiju vraćanja davno izgubljenog blaga i usklađivanja s današnjim načinom života. Prirodni materijali i njegova sirova obrada, reciklirano drvo, kamen, pamuk, lan i ručno izrađena keramika neki su od ključnih materijala u svim Flamantovim kolekcijama. Neutralne boje u prostoru i harmonija bakinog namještaja s modernim komadima, možda je najbolji način da definiramo ovaj spoj stila u interijeru i životnog stila općenito.

Flamant

Glavna misao vodilja Flamanta je osjećaj doma. Topao osjećaj dobrodošlice isprepleten sjećanjima i emocijama vaših voljenih. Flamant vam omogućava da se okružite lijepim stvarima koja vam daruju osjećaj pripadnosti. Filozofija brenda vrednuje obitelj, harmoniju, autentičnost kao ključne vrijednosti. U užurbanom svijetu s vrlo malo vremena za kontemplaciju, potreba za bijegom u vlastito sklonište, udobnost, osjećaj topline i sigurnosti doma predstavljaju iznimno bitne vrijednosti. Flamant percipira ove potrebe inudi prave proizvode koji vam omogućuju da stvarite topli ambijent i pravi dom.

Flamant

U stvaranju takve atmosfere i kvaliteta i dizajn proizvoda su od jednake važnosti. Kako bi sačuvao što izvorniji izgled, Flamant svoje proizvode izrađuje diljem svijeta, od najboljih obrtničkih radionica u Šangaju do autohtonih proizvođača u Belgiji.

Flamant

Svaki Flamant proizvod ima jedinstvenu priču, a rezultat je putovanja, nadahnuća i stvaranja izvanrednog Flamantovog tima i lokalnih obrtnika. Stoljećima stare tehnike i najmodernije tehnologije, kombiniranje tradicionalnih zanata i modernog dizajna, rezultirale su stvaranjem karizmatičnih bezvremenskih komada iznimne kvalitete. Flamant interijeri jednostavno pružaju ljudima mogućnost da u svoje slobodno vrijeme uživaju u ljepoti i zadovoljstvu u vlastitom domu.

Flamant

Flamant

Flamant

Cijeli asortiman Flamant mozete naci u MS STUDIO+BoTTEGA u ul. Josipa Ruđera Boškovića 24 i na msstudio-bottega.com.

Foto: www.flamant.com

Komentari