Mladi dizajner Mario Vijačkić predstavio novu kolekciju

Mladi hrvatski dizajner donosi vizuale za svoju proljeće/ljeto 2015. kolekciju koju je predstavio na 24. Cro a porteru. Kombinacija sportskih i chic elemenata, minimalistička estetika, 3D printevi kao i mnoge varijacije bijelih tkanina u kombinaciji sa žutom grade suptilnu, a opet jedinstvenu siluetu.

mario6

Dizajner donosi seriju fotografija mladog hrvatskog fotografa Srećka Rundića u kojoj su glavnu ulogu zauzela Milijana Krtinić Rončević, i Sandro Pranik, a sve to upotpunjeno makeup artisticom Pertom Sever. Kampanja sadrži reference iz područja filma, povijesti umjetnosti kao i suvremene unjetnosti sa utjecajima japanskog minimalizma. Uz prizvuk romantičnog dizajner je zadržao svoj futurističko-minimalistički, sporty-chic izričaj sa uvijek prisutnim suptilnim seksipilom.

mario8

Dizajner kroz svoj rad istražuje identitet, koji on vidi kao nešto fluidno, čak i nomadsko, mutantno, nepredvidivo promjenljivo, razlikovno i definitivno nešto neograničeno. Njegova oglavlja koja izgledaju poput kirurških zavoja refleksija su slike suvremenog čovjeka koji teži perfekciji u svim područjima pa tako i u svojoj tjelesnoj pojavnosti.

mario1

Kao i u prethodnim kolekcijama, vidljiv je utjecaj sportske odjeće u dizajnu inkorporiran sa chic i elegantnim elementima koji čine jedinstven hibrid. Bijela kao dominantna u više varijacija, kombinirana sa limun žutom, tamnoplavom i kariranim uzorkom, gradi koherentnu kolekciju načinjenu od svile, pamuka u kombinaciji sa 3D bubrećim tiskom i high-tech tkaninama kao što je mesh.

mario4

Prozračna i transparentna, ali istovremeno definirana i strukturiana, sporty, ali i elegantna i sofisticirana kolekcija za proljeće/ljeto 2015. odiše i skrivenim seksipilom koji sada već postaje dizajnerov prepoznatljiv element u dizajnu.

mario7

mario5

Komentari