Marija Bišćan i Damira Katarina Milićević za Diadoru

U suradnji s poznatim talijanskim brendom Diadora, Marija Bišćan i njezina privatna trenerica Damira Katarina Milićević, ekskluzivno za Journal osmislile su tri videa po kojima možete sami vježbati kod kuće! Danas kada većina ne uspijeva pronaći vremena za višesatni odlazak u teretanu ili nažalost zbog obaveza koje iskrsnu u zadnji čas ne stignu na planiranu tjelovježbu, dobro se prisjetiti kako možemo raditi na tijelu i u privatnosti svoga doma ili u prirodi.

Marija Bišćan i Damira Milićević

Marija Bišćan i Damira Katarina Milićević

Da bi skinuli suvišne masnoće, potrebno je ubrzati metabolizam, smanjiti unos kalorija i povećati njihovu potrošnju. A da biste to postigli morate aerobno vježbati. U ovoj vrsti vježbe koristimo velike mišićne grupe za izvođenje ritmičkih pokreta, čime se povećava rad srca, pluća i mišićnih stanica te poboljšava izdržljivost tijela. Nakon 20-tak minuta aerobnog vježbanja tijelo počinje koristiti uskladištenu masnoću kao gorivo. Redovitim aerobnim vježbanjem ubrzava se rad metabolizma čime tijelo iskorištava kalorije i tijekom odmora.

diadoravjezbe2

Kada počinjete s aerobnim vježbanjem, prvo krenite polako. Slušajte svoje tijelo i postupno svaki tjedan pojačavajte aerobnu aktivnost za nekoliko minuta. Kombiniranje aerobnih i anaerobnih vježbi je neophodno za oblikovanje tijela, pa smo vam prvo pripremili aerobni trening, dok ćete već u slijedećem videu moći naučiti vježbe za leđa, ruke, noge i guzu. Nemojte odustati!

Video: Suzana Arslani
Foto: Maja Kljajić

Komentari