Top lookovi s revije Marc Jacobs za proljeće 2016.

U nešto drugačijoj atmosferi, modni znalac Marc Jacobs ponudio je svim posjetiteljima njegove revije spektakl za pamćenje. Istinsko vizualno i osjetilno iskustvo koje je bilo inspirirano starim hollywoodskim filmovima, a pista nije bila standardna, modeli su se šetali pored fanova i fotografa kao na filmskoj premijeri, pa je čitava revija ostavljala dojam ekstravagancije.

marc12

Marcove kreacije su se odlično uklopile u glamur crvenog tepiha, a brojni poznati modeli poput Adriane Lime, Irine Shayk, Kendall Jenner, Emily Ratajkowski, Belle Hadid, Karen Elson i Joan Smalls nosili su zanimljive kreacije. Kolekcija za proljeće 2016. nam donosi komade prožete upečatljivim detaljima, a dizajner je još jednom pokazao da je eksperimentiranje s materijalima i krojevima njegova specijalnost, a muza mu je i dalje Beth Ditto koja je također prisustovala reviji.

marc8

Marc svojom kolekcijom prenosi američki duh i njihove vrijednosti, a istovremeno u prvi plan stavlja snažnu ženu koja hrabro korača kroz svijet u art pop, sportskim i elegantnim modelima. Ova magična filmska premijera zaokružuje ono što moderna kultura propagira, a Marc ju je prikazao na drugačiji način, pomno razrađujući svaki detalj, od makeup-a do do modnih dodataka. Ovaj svestrani vizualni doživljaj nikoga nije ostavio ravnodušnim, a poznati dizajner je još jednom pokazao kako uspješno spojiti show business, modu i modernu kulturu.

marc11

marc7

marc5

marc

marc2

marc3

marc4

marc13

marc6

Foto: Gettyimages

Komentari