Ivana Kovačić: Kakve manikure i pedikure rade Parižanke?

Pariz manikura

Divnih tri dana provedenih u Parizu malo sam istraživala kako i koliko se ustvari uređuju Parižanke, kakav je njihov ‘french style’? Već pri samom ulasku u grad zadivljena sam šarolikim i svečanim adventom u Parizu. Na recepciji hotela dočekale su me tri predivne žene, izrazito visoke i tanke, ugodne boje glasa. Odmah sam ih odmjerila te zaključila da imaju izrazito neutralno i minimalno make upa. Kose nježno skupljene u punđu. Njihove ruke i nokti bili su besprijekorno izmanikirani, neutralnih i toplih nijansi.

Kao velika štovateljica manikura i pedikura, osobno sam htjela istražiti sve o pariškim spa salonima i tehnikama njege ruku i stopala. Zato sam i dogovorila sastanak s ,Foot Virtuozom’  Bastienom Gonzalesom, koji ima 20 spa salona samo u izrazito cijenjenjim i egzotičnim resortima u cijelom svijetu. Prvi dojam i doček je bio divan. Tim od 6 mladih ljudi, odlično raspoloženih, predstavili su mi svoju kolekciju Foot Fetiche proizvoda na prirodnoj bazi.

Pariz manikura 2

Osobno sam učila od simpatičnog Francuza Mickaela koji je glavni spa manager One&Only resorta u Australiji. Objasnio mi je da samo najbolja kvaliteta proizvoda u kombinaciji kvalitete usluge i luksuza ambijenta čine najbolji tretman manikure i pedikure.

Francuska teorija manikure i pedikure sastoji se od uređivanja noktiju posebnom staklenom turpijicom, u kombinaciji poliranja noktiju specijalnom pastom za poliranje i turpijicom obloženom kožom kojom se masira površina nokta te potiče cirkulacija i postiže izraziti sjaj nokta koji traje do 3 tjedna. Osim neutralnih tonova koje vole, Francuskinje samo u posebnim i glamuroznim trenucima lakiraju nokte i to u, naravno, crvenu nijansu.

Pariz manikura 3

Od čega se sve sastoji Foot Fetiche tretman koji Francuskinje vole? Namijenjen je stopalima, a čine ga proizvodi poput Nail Elixir gel-ulja, čijim se masiranjem u nokte kroz 5 dana potpuno transformira i hidratizira i najgoru kožicu oko noktiju, kreme za stopala Heel Reinassance koja s najvećim postotkom uree omekšava sva zadebljala područja na stopalima te zacjeljuje rane i suhu kožu na rukama i crnog pilinga od vulkanskog pijeska Scrub Sensation, koji se zapjeni u dodiru s vodom i otklanja sve tegobe i zadebljanja  na stopalima.Slijede ih krema za stopala Baume Bliss koja ostavlja dojam lakoće stopala, Foot Fitness na vrućem vulkanskom kamenju s Balija…

Pariz manikura 4

 U želji da i ženama u Hrvatskoj dočaramo koliko je bitna njega ruku i stopala, salon Manos je u svoju šaroliku ponudu uvrstio i ovaj predivan tretman te vam može predstaviti po prvi puta u Hrvatskoj ovaj jedinstveni ritual pedikure i manikure. Manos Foot Fetiche ritual moguće je razervirati u salonu manos.hr , te je apsolutno najbolji i najljepši dar ovog Božića za vaše drage prijatelje i poslovne partnere, a dostupan je u obliku poklon bona.
Ivana Kovačić
Foto: IMaxTree

Komentari