Posebno izdanje Malog placa povodom Dana planeta Zemlje

mali plac 6 post

Posebno zeleno izdanje Malog placa s Tavana održat će se povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje u petak, 22. travnja, u Branimir centru, od 16 do 20 sati. Posjetitelje očekuje veliki izbor organskih, sezonskih i svježih, plodova i namirnica, kao i mali proizvođači od kojih će iz prve ruke moći doznati sve o njihovim proizvodima te procesu uzgoja i proizvodnje.

S naglaskom na zemlju i s ciljem poticanja urbanog vrtlarstva i proizvodnje vlastite hrane, uobičajena maloplacna ponuda ovom će prilikom biti upotpunjena egzotičnim, ali i domaćim eko sadnicama i sjemenjem koje će se moći razmijeniti ili kupiti. Dodatno će biti će postavljena izložba sjemenja iz raznih krajeva svijeta te ‘zeleni stol’ s ponudom zelenih sokova i povrća s eko imanja.

Na Dan planeta Zemlje maloplacnim gostima i posjetiteljima Branimir centra dijelit će se platnene vrećice i vrećice od recikliranog papira s ciljem poticanja smanjenja korištenja plastičnih vrećica prilikom kupovine.

Mali plac s Tavana redovito se održava svake srijede u Branimir centru u popodnevnim satima (od 16 do 20 sati), a na popisu namirnica koje nudi iz tjedna u tjedan su svježe voće i povrće, kravlji i kozji sir, domaći kruh, prirodni sokovi i octevi, umaci i namazi, med i sirove slastice, tofu i sejtan, proizvodi od industrijske konoplje i aronije, orašasti plodovi, ghee maslac, domaća vegeta, maslinovo i bučino ulje, ayurvedski proizvodi, prirodna kozmetika, heljdini jastuci i još mnogo domaćih i zdravih namirnica i proizvoda.

maliplac-branimir-2đ

Mali plac s Tavana od svog je početka puno više od “placa”. To je mjesto susreta, druženja, kušanja, informiranja te razmjene zdrave hrane, ljudskosti i kreativnosti. Mali plac su osmislile i pokrenule Jelena Iva Nikolić i Jelena Mikin krajem 2012. godine, želeći stvoriti novu, inspirativnu i samoodrživu platformu za predstavljanje lokalne organske hrane malih proizvođača. Od tada, kako bi postao što dostupniji većem broju ljudi, Mali plac se “spušta” s poznatog zagrebačkog Tavana u nove i zanimljive gradske prostore, među kojima su i Cafe u Dvorištu, Potepuh, Cafe Marlene, Caffe bar Jutro, Swanky Mint Hostel, HDLU (Art Jam), Stara bolnica u Vlaškoj (Dan D), Bivša tvornica Katran (Industrija 5reković), Lauba (Tjedan dizajna), Branimir Centar, Super Nova Centar i drugi.

maliplac-branimir-4

Više informacija o održavanju ovog, no i budućih Malih placeva saznajte na mali-plac.org te na Facebook stranici.

Foto: Mali plac s Tavana

Komentari