Mali plac s Tavana od sada i u Novom Zagrebu

plac 6

Tijekom veljače Mali plac s Tavana će se, uz svoje uobičajene termine i lokacije, održavati svake subote u VerViti na Laništu (Lanište 1F). Prvo je to gostovanje ove popularne tržnice lokalne organske hrane u Novom Zagrebu, organizirano s ciljem da stanovnicima novozagrebačkih naselja približi zdrave namirnice uzgojene i proizvedene u Hrvatskoj.

plac 7

Posjetitelje na Malom placu na Laništu očekuje veliki izbor organskih namirnica, kao i mali proizvođači od kojih će iz prve ruke moći doznati sve o njihovim proizvodima te procesu uzgoja i proizvodnje – sve to možete saznati i kušati svake subote od 10 do 14 sati.

Na popisu namirnica koje će Mali plac nuditi iz tjedna u tjedan su svježe voće i povrće, agrumi i avokado, kravlji i kozji sir, domaći kruh, prirodni sokovi i octevi, umaci i namazi, med iz ekološkog uzgoja, sirove slastice, proizvodi od industrijske konoplje i aronije, orašasti plodovi, ghee maslac, domaća vegeta, crni češnjak, maslinovo i bučino ulje, ayurvedski proizvodi, prirodna kozmetika i drugo.

plac 5

Mali plac s Tavana mjesto je susreta, druženja, kušanja, informiranja te razmjene zdrave hrane, ljudskosti i kreativnosti. Mali plac su osmislile i pokrenule Jelena Iva Nikolić i Jelena Mikin krajem 2012. godine, želeći stvoriti novu, inspirativnu i samoodrživu platformu za predstavljanje lokalne organske hrane malih proizvođača.

plac 4

Od tada, kako bi postao što dostupniji većem broju ljudi, Mali plac se “spušta” s poznatog zagrebačkog Tavana u nove i zanimljive gradske prostore, među kojima su i Cafe u Dvorištu, Potepuh, Cafe Marlene, Caffe bar Jutro, Swanky Mint Hostel, HDLU (Art Jam), Stara bolnica u Vlaškoj (Dan D), Bivša tvornica Katran (Industrija 5reković), Lauba (Tjedan dizajna), Branimir Centar, Super Nova Centar i drugi, a sve novosti možete saznati na mali-plac.org.

plac 3

plac 2

Komentari