Maksimir postaje pravo piknik okupljalište

piknik1

I ovoga ljeta Zagreb će svojim mnogobrojnim turistima ponuditi niz kulturnih, umjetničkih i društvenih sadržaja, koje će od ove godine upotpuniti potpuno drukčiji projekt, namijenjen Zagrepčanima i turistima koji svoje slobodno vrijeme žele provesti u ugodnom društvu i urbanoj atmosferi jednog od najljepših europskih parkova.

piknik4

Svake subote, sve do kraja ljeta u zagrebačkom Maksimiru (na livadi kod Drugog jezera – kod Kamenog sjedala), od 10 do 17 sati, organizira se se Zagrebački piknik, koji omiljeni park pretvara u zelenu špicu. Prvi piknik održan je u subotu, 18. lipnja i u Maksimir je privukao brojne posjetitelje. Cilj ovoga projekta je ponovno učiniti park Maksimir, koji je nedavno proglašen jednim od 14 najljepših parkova u Europi, mjestom okupljanja svih generacija! Maksimirski hlad postat će subotnja ljetna oaza, čiji je cilj potaknuti Zagrepčane i turiste na druženje i boravak u prirodi.

Svi koji vole piknike moći će tako počastiti svoje društvo svojim delicijama u opuštenoj atmosferi, a za sve one koji ne stignu pripremati hranu, pripremljene su zagrebačke piknik košare s hrvatskim namirnicama. Fini domaći sendviči, sirevi i vrhnje, slatki zalogaji, paprenjaci, voće i povrće sa zagrebačkih tržnica i osvježavajuća pića – piknik košare pakirane su za dvije, četiri ili šest osoba sadrže sve što je potrebno za piknik u dobrom društvu.

piknik5

Za glazbenu kulisu u zelenoj oazi zaduženi su DJi, koji će svake subote svojim odabirom glazbe osvježiti ljetne sate. Posjetitelji će moći uživati u društvenim igrama, a svi oni koji se vole opustiti uz lagano ljetno štivo, tu je i mala knjižnica na otvorenom. Bilo to opušteno druženje s prijateljima, romantično popodne ili obiteljski doručak – Zagrebački piknik sjajan je odabir koji će svim posjetiteljima pružiti nezaboravne trenutke na otvorenom. Ulaz je besplatan.

Komentari