Francuske majice koje su osvojile zaljubljenice u modu

Svake sezone neki novi trend ‘pomete’ modnu scenu, pa ga ne prestajemo viđati gdje god se okrenuli; na gradskim ulicama, u modnim magazinima, na Instagramu ili u kombinacijama popularnih trendseterica. Ovog puta, jedan odjevni komad u trend je pretvorila francuska dizajnerica Vanessa Seward, koja je oko običnog T-shirt s cool natpisom uspjela stvoriti pravi mali kult sljedbenica.

Vanessa je u pariškim modnim kuloarima već dobro poznato ime; radila je s Karlom Lagerfeldom u Chanelu, s Tomom Fordom u kući YSL, haute couture kući Lois Azzaro, a 2014. lansirala je vlastiti modni brend uz podršku Jeana Touitoua iz kuće A.P.C. Iza nje su sada tri ready-to-wear kolekcije, od kojih je ona za aktualnu sezonu privukla uvjerljivo najviše pozornosti. I to zbog najbazičnijeg komada svake ženske garderobe – pamučnog T-shirta koji se pojavio u dvije varijante, plavoj s natpisom ‘Une femme française’ i crvenoj s natpisom ‘Vanessa’s Way’.

Krojem, duljinom rukava i generalnim stilom, ove majice imaju suptilan šarm 70-ih i u pravim rukama mogu biti dio stvaranja chic ženstvenog stylinga. Njihovim stiliziranjem pozabavile su se već brojne znane i neznane trendseterice, koje su putem društvene mreže Instagram pomogle zapečatiti uspjeh Vanessinih komada.

Karlie Kloss

Karlie Kloss

‘Une femme française’ majicu ove sezone nose francuska glumica Alma Jodorowsky, francuska fotografkinja Sonia Sieff, DJ-ica Inès Mélia, kao i supermodel Karlie Kloss, koja je u njoj snimljena ovih dana na ulicama New Yorka, dok je crvenu verziju s natpisom ‘Vanessa’s Way’ isfurala pariška trendseterica Jeanne Damas. Majica je u ovom trenutku na sezonskom sniženju i, očekivano, rasprodana, no sudeći po njenoj popularnosti, nove zalihe brzo stižu. O njoj više saznajte na službenoj stranici i u web shopu Vanesse Seward.

vanessa seward2

vanessa seward3

Foto: Instagram, Splash News, Vanessa Seward

Komentari