Fascinantna turistička destinacija u Crnoj Gori

Luštica Bay je novo crnogorsko odredište koje ćete svakako htjeti posjetiti tijekom ljetnih mjeseci. Smješteno u jugozapadnom dijelu zaljeva Trašte dio je općine Tivat i 90 kilometara je udaljeno od Podgorice, glavnog grada Crne Gore, a ono što ga čini posebnim je činjenica da se gradi iz nule.

lustica2

S obzirom na klijentelu koja posjećuje Crnu Goru, niti ne čudi da je u planu nastanak cijelog jednog ‘grada’ koji bi se pretvorio u luksuzan resort i nudio svojim gostima apsolutno sve što im padne na pamet na jednom mjestu, istodobno izgledajući potpuno autentično lokaciji na kojoj se nalazi.

lustica3

Luštica je mjesto turbulentne povijesti, pitoresknog krajolika s panoramskim pogledom na Jadransko more i s rekordnih prosječnih 250 sunčanih dana u godini. Sve to na blagim obroncima poluotoka Luštica. Iako je kompleks još u začetku, no ono što zastupa je čvrsto zadano: zaštita okoliša i nasljeđa ovog prekrasnog mjesta te promocija zdravog načina života.

lustica5

lustica post 8

Na području od 690 hektara privatni investitor i Vlada Crne Gore ujedinili su se u realizaciji projekta stvaranja zajednice koja bi tijekom cijele godine pružala sadržaj sportskih aktivnosti, opuštanja, uživanja u blagodatima mora i to sve u velikoj ponudi smještaja koji svojom arhitekturom naglašavaju to postignuto jedinstvo naslijeđa, poštovanja okoliša i suvremenih potreba. Luštica Bay će biti prva destinacija u Europi koja će sa svojim završetkom zaslužiti LEED Silver certification (‘Leadership in Energy and Environmental Design’).

lustica post 7

Dvije godine je trajala studija regije kako bi arhitekti adekvatno, poštujući okoliš i tradiciju, mogli projektirati grad Luštica Bay kao mjesto autentično tom podneblju. Grad Luštica Bay po svojem završetku gradnje činit će 7 hotela, preko 500 vila i gradskih kuća, preko 1000 apartmana, 2 marine, golf teren, spa i wellness centri, konferencijski centar, dućani, zdravstvene ustanove i internacionalna škola.

lustica post 6

Ovim projektom omogućit će se najviša razina kvaliteta življenja jedne od prvih samoodrživih zajednica u Crnoj Gori. Za sve informacija o Luštica Bay gradu posjetite lusticabay.com.

lustica post 5

lustica post 4

lustica post 3

lustica post 2

lustica4

Foto: Lusticabay.com

Komentari