Lukin sladoled proglašavaju najboljim u Splitu

Kad je neko mjesto proglašeno najboljim u gradu, uglavnom prvo pomislite kako je to sigurno subjektivno mišljenje, no ovog se puta čini se svi slažu kako je sladoled kod Luke na prvom mjestu u Splitu. Ili barem oni koji su sladoled isprobali i iskusili kako je to stajati u redu ispred škrinje kako bi dograbili svoju kuglicu-dvije.

luka8

Slastičarnicu Luka Ice Cream & Cakes otvorio je Luka Klimczak, 2014. godine, nakon što mu se dolaskom u Split svidio grad i Dalmacija te je odlučio ponuditi svoje viđenje omiljene ljetne slastice – sladoleda – u malo drugačijem ruhu od onog na koji smo navikli. Lukin sladoled je drugačiji, radi se o domaćem, visokokvalitetnom proizvodu napravljenom od najsvježijih sezonskih namirnica, zanimljivih okusa, a ponuda slastičarnice tu ne staje. Kod Luke možete popiti smoothie, organsku kavu, isprobati različite kolače, no jedno je sigurno – ovdje ćete se vratiti.

luka2

Posjetili smo Luka Ice Cream & Cakes te marljivi tim upitali nekoliko stvari.

luka1

1. Možete li nam otkriti kako nastaju vaši sladoledi i kako odabirete nove okuse?

Nije nam izazov raditi stalno iste okuse, pa nas to potiče na to da isprobavamo nove. Okusi su inspirirani sugestijama kupaca i zaposlenika čije komentare rado saslušamo.

luka5

Na selekciju okusa utječe i doba godine koje donosi razno voće. Tako koristimo sezonsko voće pa u našoj ponudi trenutno možete isprobati okuse lubenice, dinje, breskve, smokava, ružmarina i razne kombinacije istog. Volimo eksperimentirati, tako smo nedavno napravili sladoled od rajčice kojeg planiramo poboljšati s novim sastojcima. Također, jedan od posljednjih ponuđenih okusa je okus maline i prošeka, kao nešto domaće i autohtono.

luka6

2. Kakve okuse najviše gosti biraju?

Domaći gosti obožavaju sve kombinacije šumskog voća i lješnjaka. Turisti su otvoreniji novim i neobičnijim okusima poput ružmarina i meda, lavande, cikle i mrkva, krastavca i breskve te mnogim drugim.

luka4

3. Ako netko dolazi u posjet prvi put, što biste, osim sladoleda, izdvojili da se apsolutno mora isprobati?

Nekome tko po prvi puta dolazi u slastičarnu bi preporučili super kolače i deserte iz naše ponude. Također imamo organsku kavu koja se obrađuje u malom pogonu u Zagrebu. Svoju ljetnu ponudu smo upotpunili osvježavajućim smoothiejima koji su nezaobilazno osvježenje ovih vrućih ljetnih dana.

luka3

Luka Ice Cream & Cakes
Svačićeva 2, Split

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Komentari