Lovely Quinces u utrci za IMPALA nagradu

Ove godine Hrvatsku za nagradu europskih nezavisnih izdavača IMPALA predstavljat će Dunja Ercegović svima poznatija kao Lovely Quinces s izdanjem ‘Meet Me in Moscow (Part One)’, čiju produkciju potpisuje Mark Mrakovčić.

Lovely Quinces prepoznata je od strane publike koje prati nezavisnu scenu što potvrđuje i njeni recentni europski nastupi s Giant Sandom, Thurston Moore Bandom, Morcheebom, Tame Impala i Kurtom Vileom, ali i predstavljanja na Waves Vienna i SXSW festivalima.

lovely quinces post 1

Ove se godine nagrada dodjeljuje po peti put, a kako IMPALA obilježava petnaestu godišnjicu postojanja, iznimno su ove godine uzeta u obzir samo ona izdanja (album ili EP) objavljena za nezavisnu diskografsku kuću koja nije osnovana prije 2000. godine. Izdanja je morao objaviti hrvatski izvođač za hrvatskog nezavisnog izdavača te biti objavljena u kalendarskoj godini (između 1. siječnja i 31. prosinca). Trajanje izdanja nije ograničeno niti je ograničen format (CD, download, vinil…).

Iza imena IMPALA krije se udruženje europskih nezavisnih izdavača osnovano 2000. godine koje broji više od 4 tisuće članova. Svake godine dodjeljuju nagradu za europsko nezavisno izdanje godine koja je pandan američkoj nagradi Mercury te potiče glazbeni talent i različitost izdanja europskih nezavisnih diskografa. Nezavisni diskograf svaki je diskograf u kojem četiri velika diskografa, tzv. ‘major labels’ (Warner Music Group, EMI, Sony Music i Universal Music Group) nemaju većinskog udjela, bilo izravno ili neizravno.

lovely quinces 2

S ovih područja Dubioza kolektiv bila je dva puta nominirana za nagradu, a uz njih među nominiranima bili su The Bambi Molesters, Jelena Radan i Nina Romić. Dobitnici nagrade za europski nezavisni album godine bili su Adele sa “21”, The xx i album “Coexist”, Caribou s albumom “Our Love”, Efterklang s albumom “Magic Chairs” te Guadalupe Plata s istoimenim albumom.

lovely quinces 3

Foto: Facebook

Komentari