Ljubljanski bar s opuštajućim pogledom na rijeku

Makalonca je ljubljanski bar & grill burger restoran s dugom, pedesetogodišnjom tradicijom. Legenda kaže da su princeza Makalonca i princ Petrus bili sretno zaljubljeni par koji je zajedničkim snagama i odanošću prešao preko svih prepreka te je njihova priča završila sretnim krajem, kao u svim bajkama.

ljubljana post

Tako i ljubljanska Makalonca ima sretan kraj priče… vratila se nazad u gatronomsku ponudu grada. Novi vlasnici su adaptirali kafeteriju na obali rijeke, u samom centru grada. Adaptacija je izvršena s punim poštovanjem prema okolini i graditeljskom nasljeđu centra grada, intervencija na obali nije bila agresivna, dapače, upotpunjuje vizuru riječne obale grada.

ljubljana post 3

Makalonca je simbol grada i zapravo je jedino mjesto u centru Ljubljane gdje mještani i turisti dolaze u dodir s rijekom Ljubljanicom. To je jedinstveno mjesto gdje se uvijek nešto događa, no isto tako u svakom trenutku možete iskusiti mir i spokoj toka rijeke.

ljubljana post 5

U Makalonci jutro počinje posluživanjem ukusnog i zdravog doručka, pripremljenom od svježih namirnica sa slovenskih sela, dok je za večer pripremljen široki raspon piva, koktela i sočnih hamburgera. Odvede li vas put do Ljubljane ili ne znate gdje na vikend putovanje, Makalonca i atmosfera koju pruža dovoljni su razlozi zašto biste odabrali Ljubljanu za vikend odredište.

ljubljana post 4

ljubljana post 2

Foto: Makalonca Facebook

Komentari