Ljubitelji yoge diljem svijeta

Ljubav prema yogi, zdravom načinu života i osebujnim ličnostima diljem svijeta, fotografa Roberta Sturmana natjerala je da posegne za kamerom i zabilježi obične ljude kako vježbaju na neobičnim mjestima.

Robert Sturman

New York također postaje jedan od najinspirativnijih gradova za rad na svijetu, a njegova arhitektura i energija poslužila je kao savršena pozadina za vježbanje yoge koju je Sturman uhvatio svojim objektivom. Robert je veliki ljubitelj ove drevne vještine pa je svoj rad usmjerio na hvatanje bezvremenskih fotografija od životopisnih ulica Manhattana, Malibu plaža, Kenije pa sve do San Quentin zatvora, što nas podsjeća da je ljepota svugdje oko nas.

Stil fotografije koji djeluje pomalo slikarski je postignut polaroid tehnikom bez digitalnih efekata. Djela su kasnije povećana pomoću optimalno visoke razlučivosti skenera, ali kroz proces kroz kojim se ne gubi izvorna svjetlost. Sturman objekte bira unaprijed sa svojim inherentnim vrijednostima a njegova paleta boja je izvanredna. Zajedno s impresionističkim potezima uhvaćenim od strane Sturmanove ruke i fotoaparata koje koristi, rezultat je čisti spoj slikarstva i fotografije. Pogledajte kako izgledaju ljubitelji vježbanja diljem svijeta kada ih preplavi ‘yoga manija’.

Robert Sturman

Robert Sturman

Robert Sturman

Robert Sturman

Robert Sturman

Robert Sturman

Robert Sturman

Foto: Instagram @robertsturman

Komentari