Ljetno osvježenje bez šećera

Voda s limunom generalno je već poznata kao odlično detoksifikacijsko sredstvo koje pomaže tijelu da se očisti od svega čime organizam volimo zatrpavati. Ljeti ta voda s limunom može dobiti jednu sasvim novu i uzbudljivu dimenziju zbog raznovrsnog svježeg voća dostupnog na svakom uglu te postaje poligon za igru raznih okusa.

vodavoce1

Maline, jagode, borovnice, dinja, mango, ananas… što god vam padne na pamet možete ubaciti u mješavinu, a ne smijemo zaboraviti ni povrće kao primjerice krastavac te svo zanimljivo začinsko bilje. Ono što je odlično kod vitaminizirane vode je da nema šećera jer voće ne cijedimo nego ono samo otpušta svoje arome i vitamine. Pripremljena boca vitaminizirane vode može i duže stajati tako da tokom cijelog dana možete uživati u osvježenju, što je i preporučljivo za vrijeme vrućina.

vodavoce3

Recept je jednostavan. Odaberite voće koje želite, primjerice šaku borovnica, šaku malina, limetu izrezanu na kriške i malo svježe mente, ubacite sve u bocu s vodom, dodajte šaku leda i vaše osvježavajuće zdravo ljetno piće je gotovo. Osim što je piće zdravo i djeluje detoksikacijski, ono je ukusno i vrlo fotogenično tako da ćete vitaminiziranu vodu, bez obzira na kombinaciju okusa, piti s guštom.

Foto: Shutterstock

Komentari