Umjesto jelke, božićne ljestve

Toplo svijetlo lampica i sjaj raznobojnih ukrasa postali su nezaobilazni dio božićne atmosfere na ulicama gradova i u našim domovima, a božićna jelka zasigurno je zvijezda cijele božićne dekorativne priče. Ako u raskoši božićnih dekoracija tražite jednostavnost ili prava jelka u vašem minijaturnom stanu nije opcija, ove godine isprobajte nešto sasvim drugačije. Sve što ćete trebati su drvene ljestve koje ćete, baš poput pravog božićnog drvca, okititi svojim omiljenim ukrasima i istaknuti sjajem lampica.

Prije nekoliko godina, u svijetu interijera i njihovog uređenja, pojavila se ideja o božićnim jelka ljestvama i svojim minimalističkim pristupom i jednostavnim dizajnom očarala ljubitelje popularnog skandinavskog uređenja doma. Ubrzo, ovaj je neobični trend zamijenio klasično drvce u mnogim domovima i postao savršeno alternativno rješenje za male stanove u koje, zauzimanjem minimalno dragocjenog životnog prostora, unosi toplinu božićne atmosfere.

Božićne jelka ljestve

@countrifiedcasa

Bilo da se odlučite za bogato ukrašene dvostruke ljestve, iskoristite gazište kao držać polica na koje možete izložiti omiljeni božićne uspomene poput slikovnica i figurica ili jednostruke ljestve naslonite na zid i ukrasite tek nizom lampica i nekoliko ukrasa, božićne ljestve baš poput prave jelke, svojim će rustiklanim šarmom, zasigurno plijeniti pažnju.

U nastavku vam odnosimo kako ovo kreativno božićno drvce, koje će svakodnevno usisavanje iglica pretvoriti u prošlost, možete izraditi sami.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Komentari