Kako poznata blogerica radi savršene valove u kosi?

Nije tajna da su najjednostavnije frizure često i najbolje, a lagani valovi u kosi pripadaju upravo toj skupini. Idealni su za dan na poslu, izlazak ili svečanu prigodu, a mogu se napraviti i u kućnoj radinosti te ne zahtijevaju svaki put odlazak kod frizera. Neke cure su stvarno “maherice” u tom poslu, a blogerica Paola Alberdi ima one savršene valove u kosi koji se definitivno mogu svrstati u #hairgoals. Iako se čini da ih je jako jednostavno napraviti, ponekad taj posao izgleda kao znanstvena fantastika, no Paola je podijelila svoju rutinu i otkrila tajnu  savršenog looka. Ova stilistica, influencerica i dizajnerica u modnim je krugovima najpoznatija po svom minimalističkom stilu, no veliku je pozornost izazvala upravo i besprijekorna frizura.

Do savršene frizure u samo nekoliko koraka

Njezina je filozofija zapravo vrlo jednostavna: što se manje “bavi” kosom, to je ona bolja! S tim se ponekad i možemo poistovjetiti s obzirom na to da se nismo jednom probudili sa savršenom frizurom, iako nam to uopće nije bila “namjera” (a događa se najčešće na dane kad ne idemo baš nikud, zar ne?).

Paola kaže da je mnogo ljudi iznenađeno činjenicom da nikad nije bojala kosu, a dnevna rutina joj je, zapravo, prilično jednostavna: naglašava da svaka žena treba otkriti što je najbolje za njezinu kosu, iako dolazak do te spoznaje ipak zahtijeva određeno vrijeme. No, navodi jedno pravilo za koje kaže da se može primijeniti na sve. Naime, bez obzira na to radi li se o valovima u kosi ili nekoj drugoj frizuri, savjetuje povećati razmake između dva pranja kose. Vlasi sadrže prirodno ulje koje kosu čini sjajnom i zdravom pa je logično da se takva svojstva kose zadrže.

Podsjetnik: kosa mora biti nahranjena i zdrava!

Paola za sebe kaže da nije ljubiteljica sušenja kose sa sušilima, već radije bira prirodan put. Fen joj je “nužno zlo” kad je u žurbi. Bez obzira na to za koju se opciju odlučila, u kostu stavlja sprej Oribe Maximista koji joj daje volumen. Onim danima kad ne pere kosu, voli koristiti šampon za suho pranje kose Oribe Gold Lust.

Nakon sušenja koristi lak za kosu Ouai Texturizing kako bi joj dala dodatan volumen, a riječ je o proizvodu koji je kombinacija tradicionalnog laka i šampona za suho pranje kose. Dobar je izbor za kosu jer upija višak ulja, stilizira kosu te joj dodaje volumen.

Zatim dolazi na red stiliziranje valova – figarom za kosu uvija valove u smjeru suprotnom od lica. Paola je napomenula da kosu ne raščešljava dok se ne ohladi. Zatim lak za kosu stavlja između slojeva, a sve dovršava lakom za opušten look. Njezin je odabir Tresemmé Micro Mist Level 1.

Posljednje, ali ne i manje važno: kako bi joj kosa cijelo vrijeme bila zdrava i nahranjena, barem jednom tjedno stavlja masku za kosu. Njezin favorit je ona od Kiehl’sa s formulom za kosu koja je često izložena suncu, toplini ili bojanju, a sadrži maslinovo ulje, ekstrakt limuna i ulje avokada za jačanje vlasi.

Foto: @paolaalberdi

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori