Greške koje radite s trajnim lakom

Trajni lak je baš dobro rješenje za uvijek uredan izgled noktiju, o čemu smo već nekoliko puta pisali. Ne samo da zaista pridonosi lijepom i sređenom osjećaju kojem težimo koristeći beauty tretmane, može biti i koristan u slučajevima kad, primjerice, grizete nokte, jer će vas u tome efektivno spriječiti. Dugotrajan je i održava uredan izgled čak dva do tri tjedna, što znači da ne morate razmišljati o tome kako ste negdje po laku zagrebali pa se odlomio i jedva čekati doći kući da sve skinete.

No jednako kako može pridonijeti lijepim i čvrstim noktima, tako može i utjecati na njihovo lošije stanje i pucanje ako s trajnim lakom niste pažljivi te redoviti s manikurama. Za glavne smo pogreške koje radimo s trajnim lakom gotovo svi krivi, ali uz ovaj kratki vodič možete raditi na dugotrajnim promjenama.

Manikirate nokte trajnim lakom bez pauze

Nedostatak pauze između manikura trajnim lakom možda će vam se činiti apsolutno nepotrebnim jer nećete vidjeti nikakve tragove lošijeg stanja noktiju. Činit će se čvrsti i zdravi, no pokušajte s pauzom i izdržite nekoliko dana bez laka i vidjet ćete da možda i nisu tako savršeno čvrsti kako ste isprva mislili.

Predugo ostavljate trajni lak na noktima

Iskušenje je stvarno, pogotovo ako vam nokti ne izrastaju brzo. Ponekad, ovisno o kvaliteti manikure i laka, možemo izdržati i četiri tjedna bez odlaska u salon, no to vam svakako ne bi trebala postati navika. Produžena tura manikurom može dodatno oštetiti nokat, a pridonosi i promjenama na kožici oko noktiju. Dva do tri tjedna trebao bi biti maksimum čekanja prije novog nanošenja laka.

Sami skidate trajni lak kod kuće

Čini se kao jednostavan zadatak, pročitali ste sve korake online i primili se kućnog skidanja trajnog laka. Uz prave alate možete uspjeti, no svakako bi bilo pametnije to ostaviti za profesionalce koji imaju kvalitetnu turpiju i sve potrebno da vaš nokat ostane u savršenom stanju. Najgora opcija je guliti lak s nokta bez pravilne procedure – tako ćete zguliti i prirodan sloj nokta, a to definitivno ne želite jer oporavak traje dugo. Jednom kad je nokat zguljen i oslabljen, treba mu vremena da se vrati u svoje prirodno stanje.

Ne brinete se za kožicu oko nokta

Redovitim mazanjem kožice oko noktiju uljem spriječit ćete isušivanje koje je poseban problem zimi. Ne samo da će vam nokti biti zahvalni za dodatnu njegu, već će sa svakim odlaskom u salon biti sve ljepši.

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori