Kako se boriti protiv vrećica ispod očiju?

A post shared by Sophia Roe (@sophiaroe) on

Vrećice ispod očiju nisu nimalo laskava pojava na našem licu. One su zaslužne za naš umoran izgled, dodaju nam godine i zadaju glavobolje jer ih je gotovo nemoguće sakriti. Masne naslage nakupe se u ovom dijelu kože lica koji je posebno osjetljiv, a uslijed gubitka elastičnosti, koža se opusti pa zajedno s masnim naslagama napravi neugledne vrećice. Uzroci mogu biti razni, od genetike, alergija, nepravilnog sna, slane hrane, čestog konzumiranja alkohola, bolesti srca, bubrega ili štitnjače. Zato je prije nego što odlučimo tretirati vrećice ispod očiju važno obaviti liječnički pregled i uvjeriti se da je s našim zdravljem sve u redu.

Kućna beauty rutina za uklanjanje vrećica ispod očiju

Kada se uvjerimo da smo zdravi, korisno je primijeniti nekoliko beauty trikova koji će pomoći u ublažavanju vrećica. Iako se određeni broj žena odlučuje čak i na kirurške zahvate, dobro je prevenirati vrećice ispod očiju prirodnim maskama, oblogama i hladnom vodom. Također, dobro je koristiti filtere crnog čaja. Dvije vrećice se namoče u toplu vodu, potom se oko 15-ak minuta rashlade u hladnjaku i lagano se prislone na kapke i područje oko očiju te se tako drže desetak minuta. Beauty znalci kažu da je ova metoda vrlo konkurentna skupocjenim i čudotvornim kremama za područje oko očiju.

Crni čaj sadrži kofein koji privremeno može utjecati na krvne žile. Toplinske promjene kofeina također utječu na glatkoću i elastičnost kože. Otuda i razlog zašto je kofein toliko česti sastojak anticelulitnih krema.

Također, protiv vrećica ispod očiju mogu pomoći i lagane masaže. Pogotovo je tu odličan valjak od žada. Kao što je već poznato, masaža stimulira cirkulaciju krvi što doprinosi zategnutosti kože.

Uz ove trikove možete primijeniti i kockice leda ili hladne kriške krastavca. Hrana je također vrlo važna za lijepo lice i zategnutu kožu bez ružnih vrećica. Zato je dobro konzumirati što više voća i povrća, ali i piti puno vode.

Kreme

No, ukoliko niste pobornik kućnih beauty tretmana i ukoliko vam je jednostavnije nanijeti kremu koja sadrži sve sastojke potrebne za zdravlje i ljepotu kože, posebno područja oko očiju, na tržištu je dostupno nekoliko vrlo učinkovitih mazalica. One će vam oduzeti manje vremena, a i vrlo su praktične.

Tekst: Dijana Ljubanović
Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori