“Wave formation”: tehnika za savršene valove u kosi

“Wave formation”: tehnika
za savršene valove u kosi

Kad govorimo o tehnikama šišanja, bojanja i stiliziranja kose, omiljeni frizer poznatih trendseterica, Anh Co Tran, je nepresušan izvor novih i inovativnih ideja i tehnika. Nakon parallel undercut tehnike šišanja koja je i u najgušću kosu unijela prozračni volumen i nakon novog balayagea koji je omiljenu tehniku bojanja odveo na novu razinu, Anh Co Tran svijet kose ponovno je oduševio novom tehnikom. “Wave formation” je tehnika koja inovativnost i jednostavnost unosi u stiliziranje jedne od najpopularnijih frizura deseteljća, blagih valova.

TEHNIKA KOJA U SVAKU KOSU UNOSI SAVRŠENE VALOVE

Kako bi stvorio savršene valove u kosama različitih tekstura svojih poznatih klijentica, Anh Co Tran je posegnuo za starim i svima poznatim frizerskim alatom za stvaranje valova i kovrča, figarom. Iako je izbor pomagala i više no očekivan, sama tehnika njegovog korištenja donosi nov i neobičan pristup. Umjesto klasičnog uvijanja pramenova kose oko zagrijanog figara, poznati frizer je kreirao novu, jednostavnu tehniku. Iako naizgled neobična, u nekoliko koraka ovu ćete tehniku osvojiti brzo i lako.

Kosu podijelite na pramenove. Veličina pramenova ovisi o izgledu valova koji želite postići. Za dramatičniji efekt i voluminoznije valove pramenovi neka budu manji, dok ćete za stvaranje laganih valova kosu podijeliti na veće pramenove. Kako bi stvorili valoviti efekt na svakom pramenu, položite figaro i držite na istom mjestu desetak sekundi. Isti proces ponovite na cijeloj dužini odvojenog pramena, ostavljajući između razmak veličine jedne širine figara. Izmjeničnim tretiranjem pramena figarom i razmakom jednake širine stvara se blagi cik-cak izgled koji stvara savršene blage valove.

Kako nova tehnika stvaranja savršenih valova izgleda u izvedbi omiljenog frizera poznatih trendseterica pogledajte u kratkom videu u nastavku, a rezultate vam donosimo u nekoliko Instagram fotografija.

https://www.instagram.com/p/BJBaPodDwbV/

Učitati još
Zatvori