Ljekovita moć termalne vode u Rimskim termama

Trebate inspiraciju za vikend u kojem želite spojiti brigu o zdravlju i potpuni užitak antistresnog odmora uz vrhunsku uslugu? Među najljepšima u ovom dijelu Europe, kupalište s termalnom vodom u Rimskim termama spaja ljekovitu moć vode iz nastarijeg termalnog izvora u Sloveniji s hedonističkim užicima luksuznog odmora i pomno osmišljenim wellness tretmanima.

rimsketerme5

Rimske terme u Sloveniji su nešto posve drukčije – terme koje nude bijeg u luksuznu oazu odmora i užitaka, mir, tišinu, blagodat najljekovitije slovenske vode, vrhunsku gastronomiju, predivnu prirodu, sobe s vlastitom saunom i jacuzzijem – na samo sat vremena od Zagreba! I to je samo mali dio ove priče. Ugođaj koji ćete doživjeti u bazenskom kompleksu odvest će vas 2000 godina natrag u prošlost, u prostor vrhunskog opuštanja zamišljen kao arhitektonska kopija velikih rimskih bazena u kojima su svoje tijelo i dušu njegovali stari Rimljani.

rimsketerme3

U Rimskim termama ponovno je oživio hram u kojem kraljuju nimfe, nazvan Povijesni prostor vodenih nimfa. Osim ljekovite termalne vode, mističnost dopunjuje unikatni ambijent u kojem kraljuje vječno mlada vodena nimfa kojoj su posvećeni oltari. Naime, prilikom gradnje termalnog kupališta (1769.-1845.) otkriveno je više mramornih oltara, od kojih su četiri posvećena nimfama i boginji zdravlja Valetudi. Blagotvorni učinci termalnih izvora probudit će u vama želju za stvaralaštvom, opuštanjem i odmorom.

rimsketerme6

rimsketerme7

Termalna voda u Rimskim termama jedna je od najljekovitijih u Sloveniji. Dokazano pomaže u liječenju ortopedskih i reumatičnih oboljenja, dermatoloških i ginekoloških problema, neuroloških bolesti, bolesti želuca i crijeva, a izvrstan položaj u dolini Savinje s netaknutim šumama blagotvorno utječe i na kronična oboljenja dišnih organa. Izvori u Rimskim termama nalaze se približno 1000 metara ispod površine zemlje. Voda iz Amalijina izvora ima 38,4 °C, a voda iz Rimskog izvora 36,3 °C.

rimsketerme8

rimsketerme2

Više o prekrasnom ambijentu Rimskih termi te aktualnim jesenskim ponudama možete doznati na stranici Rimske-terme.si ili Facebook stranici.

rimsketerme4

rimsketerme1

Komentari