Liječenje s medom i cimetom

Med i cimet su se dosada pokazali kao dobitna kombinacija i možete ih konzumirati na mnoštvo različitih načina. Ova dva prijatelja su odlična za mršavljenje i liječenje mnogih bolesti. Njihova primjena je višestruka, pa bi bilo dobro znati kada ih je najbolje upotrijebiti. Med je dio medicine već stoljećima i zbog toga se smatra jednom od dragocjenijih namirnica koje morate imati u svom domaćinstvu. Znanstvena istaživanja pokazuju kako je med odličan protiv svih bolesti.

Ljekovita svojstva meda

Med je u životu ljudi uvijek predstavljao zdravu i dostupnu namirnicu koja se održala usprkos pojavi jeftinijeg industrijskog šećera. U svim narodnim medicinama na svim krajevima svijeta bilježimo brojne recepte s više ili manje meda. Genetski modificirana moderna hrana, pušenje, stres, onečišćenost vode i neki lijekovi pogoduju nakupljanju štetnih tvari u organizmu, ali propolis uspješno sprečava pojavu bolesti. Njegova je ljekovitost odavno poznata i u narodnoj se medicini med rabio za osnaživanje organizma, prije svega djece i starijih. I znanstvenici mu pripisuju antibakterijska, antiseptička i antioksidacijska svojstva. Med je iznimno koristan za zdravlje, a jača i funkciju rada srca i krvotoka.

ljekovitobilje2

U medu nalazimo vodu, bjelančevine, vitamine, enzime te razne minerale, odnosno mineralne tvari što ga čini nutritivno vrijednom namirnicom. Stoljećima poznat kao lijek za razne bolesti, idealna je zamjena za šećer. Ako želite smršaviti, uvrstite med u svoju prehranu. Možete ga koristiti u čajevima ili ostalim napitcima kako bi izbjegli konzumaciju šećera.

Još jedna namirnica često zapostavljena u kućanstvu je cimet. Iako volimo miris cimeta u voćnim čajevima ili kolačima, cimet pomaže u borbi protiv raznih bolesti a možete ga koristiti na različite načine. Kombinacijom ovih dviju namirnica možete liječiti prehladu, gripu, bol u želudcu ili loš zadah iz usta. Cimet je jako koristan u regulaciji šećera u krvi. Ako niste pretjerano aktivni, trebali bi pripaziti na komzumaciju meda.

med2

Med je odličan i ako imate problema s mokraćnim mjehurom. Nažalost nedavno ste se nahladili i pokupili infekciju. Vrijeme je da se počnete liječiti, pa tako možete pokušati i s medom. U čaši mlake vode pomiješajte 2 male žlice meda i 2 žlice cimeta u prahu. Popijte ovaj čudesni lijek i uništite bakterije u mokraćnom mjehuru.

Ako imate povišeni kolesterol to nije nimalo bezazleno, jer može dovesti do ozbiljnih bolesti. Pokušajte u 4 dcl čaja pomiješati 2 žlice meda i 2 žlice cimeta u prahu. Pokazalo se da ovako možete smanjiti količinu kolesterola u krvi za 10 % i to u kratkom vremenu. Uživajte tijekom cijele godine u ovim namirnicama koje u kombinaciji mogu vašem tijelu pružiti mnoštvo blagodati.

Komentari