Uzbudljivi travanj u Kuhaoni

Uzbudljivi travanj u Kuhaoni

kuhaonatravanj3

I u travnju će u Kuhaoni biti prigode družiti se sa sjajnim timom predavača, kao i nekim novim licima bogatog kulinarskog znanja koji imaju što za reći i pokazati. U laganoj i opuštenoj atmosferi pripremat ćete jelovnike za subotnji ručak i nagraditi svoja istančana gurmanska nepca, naučiti pripremati različite vrste mesa, a zadnja subota u mjesecu nudi pravu britansku čajanku.

Uživat ćete u istraživanju okusa malezijske kuhinje i savladati tehnike pripreme sushija i dim suma. A u desertnom dijelu čekaju vas cheesecake, brownie i fine karamele. Odaberite temu, uplatite radionicu i osigurajte mjesto za nova kulinarska iskustva i druženja.

05.04.2016. (utorak)
Slastice na američki način
Predavač: Petra Jelenić
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Pahuljasti cheesecake, brownie i karamele slastice su koje ćete na ovoj radionici naučiti kako pripremiti uz našu vrsnu slastičarku Petru Jelenić. Pripremljene deserte (ili barem dio) svakako ponesite kući i vjerujemo kako im nitko neće moći odoljeti.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

09.04.2016. (subota)
Svi okusi mesa Predavač: Marijana Zlomislić
Trajanje radionice: 10.00 – 14.00 sati
Jedna od traženijih radionica je upravo ova. Glavne zvijezde ove mesne radionice su: BBQ pileća krilca, talijanska porchetta (rolana svinjska pečenka koja se tanko reže), pulled pork (sočna, začinjena svinjetina koja se sporo peče) i roastbeef (goveđa pečenka). Ali to nije sve. Uz njih dolaze i prilozi poput BBQ umaka, džema od luka, majoneze od avokada, umaka aioli i dip guacamole. Tko može ovome odoljeti?
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

kuhaonatravanj2

16.04.2016. (subota)
Ručak subotom Predavač: Berislav Lacković
Trajanje radionice: 10.00 – 14.00 sati
Ručak subotom zamišljen je kao jelovnik pun kulinarskih izazova i tehnika. Ovaj nudi pripremu ribe i školjkaša. Dagnje se pripremaju na četiri načina – na bijelo, na crveno, zapečene i sa zelenim paprom. Palamida dolazi ispod peke, a na kraju u primorskom štihu torta od maslinova ulja s umakom od naranče.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

19.04.2016. (utorak)
Kuhinja Malezije Predavač: Vid Nikolić
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Azijske kuhinje su vrlo popularne među polaznicima Kuhaone. Stoga evo još jedne kulinarske destinacije koju će vam predstaviti veliki poznavatelj azijske kuhinje chef Vid Nikolić. Na radionici ćete kuhati: Red Curry Laksa (ljutu juhu od kozica), Pork Satay (ražnjiće od svinjetine s umakom od kikirikija), Mee Goreng (rezance s piletinom i kozicama u woku) i Pisang Goreng (uštipke od banane).
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

21.04.2016. (četvrtak)
Sushi Predavač: Ivan Milas
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Riba, riža i alge su najvažniji sastojci u pripremi sushija. Kako tanko narezati ribu, kako skuhati rižu da bude suha i ljepljiva, samo su neke od važnih tehnika u pripremi savršenog sushija. Stoga nam se pridružite i naučite pripremiti nigiri, hosomaki i uramaki sushi uz vodstvo Ivana Milasa.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

23.04.2016. (subota)
Ručak subotomPredavač: Berislav Lacković
Trajanje radionice: 10.00 – 13.00 sati
Na današnjem ručku na jelovniku je priprema rižota od karamelizirane mrkve, otkoštavanje pilećih prsa i nadjevanje s domaćim mlincima, a za kraj je priprema meringuea obučenog u tanko tijesto na umaku od višanja. Svim tehnikama pripreme i kuhanja podučit će vas Berislav Lacković.
Cijena radionice: 400,00 kn (PDV uključen)

cupcake7

26.04.2016. (utorak)
Dim sumPredavač: Vid Nikolić
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sat
Na radionici koju će voditi Vid Nikolić naučit ćete kako pripremiti Har Gow – dim sum punjen mesom kozica, prozirne teksture, kuhan na pari, Siu Mai – dim sum punjen mljevenom svinjetinom, umotan u wonton, kuhan na pari, prženi dim sum punjen mljevenom svinjetinom i Lai Wong Bao – slatki dim sum, punjen kremom od vanilije i jaja.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

28.04.2016. (četvrtak)
Toskanska kuhinja
Predavač: Gregorio Mannucci
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Poznati talijanski chef Gregorio Mannucci na ovoj će vas radionici upoznati s receptima svoje rodne Toskane. Naučit ćete kako pripremiti Crostini Toscani (paštetu od pileće jetre na toskanski način), Pappa al pomodoro (juhu od rajčice s kruhom), Baccala alla livornese (Pohani bakalar sa sotiranim rajčicama) te Torta di mele e pere alla vecchia maniera (Tortu od krušaka i jabuka).
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

30.04.2016. (subota)
Čajanka s Monikom
Predavač: Monika Kos
Trajanje radionice: 10.00 – 14.00 sati
Na prigodnoj radionici u obliku čajanke upoznat ćete u puno sjaju tradiciju ispijanja popodnevnog čaja u punom sjaju i okusu. Naučit ćete pripremu tradicionalnih sconesa, sendviča od kozjeg sira s pečenom paprikom i orasima, krastavaca s krem sirom i jaja s vlascem. A bit će tu i slatkog u obliku Bakewell tarta, Manchester pudinga i čokoladne Guinness šnite.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

Ukoliko imate interesa za dvije radionice ili želite s nekim doći u paru Kuhaona nudi popust u iznosu 10%. Također, unutar svog programa vjernosti, Kuhaona vam za tri dolaska na radionice četvrtu poklanja. Kuhaona radionicu možete nekome i pokloniti, a više o svemu doznajte na službenim stranicama.

Foto: Rajna Raguž (RRVizual), Vid Nikolić

Učitati još
Zatvori