Uz Companion aplikaciju prijatelji vas prate kući

Jeste li ikada osjetili nelagodu, možda čak i strah, kada ste navečer sami šetali kući? U takvim trenucima poželite imati nekoga pored sebe, tko će vas pratiti do kućnog praga i pobrinuti se da ste sretno stigli do odredišta. Na sreću, živimo u doba kada tehnologija može svašta, pa tako danas predlažemo aplikaciju Companion pomoću koje vas prijatelji putem GPS-a mogu virtualno pratiti cijelim putem kući.

002

Ovu aplikaciju razvili su američki studenti potaknuti upozorenjima o napadima na studente koji su se tijekom noći našli sami na ulici. U razgovoru s prijateljima otkrili su da neki od njih telefoniraju s prijateljem cijelim putem do kuće, dok drugi šalju poruku kada uđu u stan. Međutim, telefoniranje je često nezgodno, na slanje poruke lako je zaboraviti, a ako vam se nešto i dogodi, velika je vjerojatnost da prijatelj neće stići na vrijeme reagirati.

001

Companion besplatna aplikacija dostupna je za iOS i Android korisnike, a nakon što ju skinete, potrebno se registrirati brojem telefona i odmah ju možete koristiti. Nakon što unesete svoje odredište, aplikacija će pronaći najbrži put i predvidjeti vrijeme potrebno da ga prijeđete. Zatim iz imenika odabirete jednog ili više pratitelja koji će dobiti pristup vašoj lokaciji, te će putem GPS-a pratiti vaše kretanje.

003

Ako skrenete s puta, počnete trčati ili vam slušalice budu naglo iščupane iz telefona, Companion će vas upitati je li sve u redu, nakon čega imate 15 sekundi da potvrdite da ste dobro. U slučaju da ne pritisnete gumb, vaš telefon se pretvara u alarm, a vaš virtualni pratitelj bit će o svemu obaviješten i moći će pravovremeno reagirati. Isto tako, cijelim putem imate mogućnost anonimno prijaviti sumnjiva područja kako biste upozorili druge korisnike ove aplikacije da ih pokušaju izbjeći. Kada stignete kući, vaši virtualni pratitelji bit će o tome obaviješten, stoga nećete morati brinuti o slanju poruke.

Foto: Companion, Society6

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori