O uskrsnim delicijama na Ženskoj priči

U klubu hrvatskih glazbenika SAX!, održan je četvrti ovogodišnji zabavni talk-show „Ženska priča“, na kojem je komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostila prave znalce na području kuhanja: Sanju Doležal, Željku Klemenčić i Davida Skoku. Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Svi željni zanimljivih tema, sinoć su uživali u prepunom klubu Sax!, za što su zaslužni gosti večeri koji su pričali o svom bogatom znanju i iskustvu na temu kuhanja. U dvosatnom razgovoru s komičarkom Marijanom Perinić, Sanja Doležal je otkrila kako se snalazi u ulozi kuharice ispred TV ekrana, i to u emisiji Kuhanje je IN te simpatizira li više kuhaču od mikrofona. Pričala je o životu na Mrežnici, omiljenim receptima te o kasnovečernjem kuhanju za svoje najbliže, uz savjet da je najljepše kuhati uz čašu vina i ples na raspaljenu glazbu. Sanja je veliki hedonist i gurman koji nikako ne voli slatko, ali zato uživa u blagodatima svog vrta u kojem se može pronaći pregršt namirnica taman za njen gušt.

David Skoko oduševio publiku

Publiku je svojom jednostavnošću i skromnošću oduševio David Skoko, jedan od najrenomiranijih hrvatskih kuhara, poznat po brojnim TV emisijama, od kojih izdvajamo zadnju na 24 Kitchen. Već 19 godina uspješno vodi obiteljski restoran Batelina u Istri u kojem se serviraju isključivo obiteljski specijaliteti na bazi ribe. David kroz gostovanja na raznim manifestacijama, sajmovima, radionicama i emisijama promovira hranu koja najbolje prezentira hrvatsku tradiciju i kulturu uz napomenu da sva riba iz mora se da iskoristiti za obrok bogat nutrijentima. Publici se posebno svidio njegov opušteni smisao za humor, posebice kada je pričao o stresnom radu u kuhinji, obiteljskim odnosima i nepredvidivim situacijama kada mu obrok ne uspije.

Pričalo se i o tradicionalnim običajima

Željku Klemenčić, urednicu i novinarku, publika najbolje pozna kao članicu žirija emisije„ Tri, dva, jedan-kuhaj!, u kojoj se, uz iskrene komentare i dobronamjerne kritike, isticala kao glas razuma. Željka danas uređuje svoj magazin Mrvica, piše kuharice, osmišljava recepte, priprema hranu te se bavi food stylingom. Velika je pobornica prirodno uzgojenih namirnica, zbog čega se i sama počela baviti poljoprivredom, a kao rođena Slavonka priznaje da u kući uvijek ima kulena i čvaraka. Najviše kuha za obitelj i prijatelje, ali i organizira kulinarske radionice, od kojih izdvajamo „ Sretno dijete koje jede sve“ za sve za sve one koji se pitaju hrane li svoje dijete zdravo .
Bilo je tu priče o omiljenim receptima, najmrskijoj hrani, hrani kao afrodizijaku, a posebno je bilo zabavno slušati o nošenju sa stresom u nepredvidljivim i smiješnim situacijama te o skidanju nakupljenih kilograma, s obzirom da su svi gosti veliki ljubitelji ića & pića. Kako nam je Uskrs na vratima, pričalo se i o tradicionalnim običajima, kuhanju šunke i ostalih mesnih specijaliteta, pripremi domaće majoneze za francusku salatu, ukrašavanju jaja te o pripremi pince i raznovrsnih kolača.

Ugodnoj atmosferi svakako je pridonijela i publika s mnogobrojnim pitanjima, a voditeljica Marijana Perinić je naglasila važnost redovnog pregleda dojke te apelirala na osvješćivanje žena kako upravo dolazak liječniku na vrijeme može spasiti život.

Bila je to još jedna uspješna Ženska priča, a nastavak očekujemo 14.svibnja s nekim novim, zasigurno zanimljivim licima.

Foto: PR

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori