Tradicionalna kamena kuća na Pašmanu u modernom ruhu

S&L - Pašman_01

Da zagrebački studio za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft ne razmišlja urbano samo o svojim interijerima poput novootvorenog restorana ZOI u Splitu o kojemu smo nedavno pisali, u prilog tome ide i ovaj primjer rezidencijalne arhitekture izašao iz kreativne radionice tima kojega okuplja dizajner interijera Boran Petljak.

Elegantna kuća za odmor nastala kao nadogradnja stare postojeće prizemnice smještene u Ždrelcu na otoku Pašmanu tik do sunčane šetnice uz more, korijene vuče iz tradicionalne dalmatinske gradnje obogaćene suvremenim arhitektonskim elementima. Za arhitektonsko oblikovanje zaslužni su arhitekti Mila Baškovič i Paulo Valčić, a novu su zgradu zamislili kao dva prizemna, bijela kubusa s ravnim prohodnim krovovima koje poprečno povezuje arhetipska dalmatinska kuća s dvostrešnim krovom. Ovim autorskim projektom arhitekti su ostvarili razvedeni, no ipak jednostavan volumen s jasno odijeljenim prostorima dviju apartmanskih jedinica. Specifičnost oblikovanja pročelja čine istaknuti bijeli okviri oko pojedinih prozora i vrata na katu koji reinterpretiraju klasičan dalmatinski prozor.

S&L - Pašman_02

Manji apartman zauzima dio površine prizemlja te mu pripada terasa s direktnom vezom prema prostoru blagovaonice, dok je veći apartman dvoetažan. U prizemnoj etaži nalaze se prostorije za zajedničko korištenje i dnevni boravak odakle se izlazi u djelomično natkriven vanjski prostor apartmana. Na katu se nalaze spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama, s mogućnošću izlaska na vlastitu krovnu terasu. Prizemne terase oba apartmana smještene su na različitim pročeljima kako bi se gostima omogućila privatnost. Prostorija saune u prizemlju lako je dostupna s vanjske uređene površine s bazenom i sunčalištem.

S&L - Pašman_03

S&L - Pašman_04

Foto: Stairwell&Loft
Arhitektura: Mila Baškovič i Paulo Valčić

Komentari

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori