Što vas čeka na Adventu ovog vikenda?

24831113_858333007660206_247701493983782708_o

Grad Zagreb vrvi sadržajem ovog vikenda, a osim već tradicionalnih lokacija Adventa u Zgarebu, donosimo i nekoliko jako fora lokacija koje ćete htjeti posjetiti i uživati u sadržaju koji nude.

Adventska događanja u Zagrebu

Igor Geržina na #EUadvent dovodi vrhunske glazbene dive svih generacija, a seriju gostovanja večeras otvara Ivana Kindl. Koncert iznimno počinje ranije u 19:30 i traje do 21:30 h. Na omiljenom nam advenstkom trgu ove nedjelje ćemo gledati umjetnička djela u nastajanju u sklopu programa Deset štafelaja nedjeljom od 11 do 13 sati, dok je večer rezervirana za koncert – Brass Christmas Ban. Na šarmantnoj Priči s Griča od 11 do 13 sati klinci, a i odrasli, moći će iskušati sveoje likovne talente u sklopu Likovne radionice “Šuma Striborova Ivane Brlić Mažuranić” koju vodi umjetnica Melinda Šefčić. Subota je u 11 sati rezervirana za čitanje bajki. Povedite svoje najmlađe vikendom na priču s Griča i neka upoznaju romantičnu zagrebačku povijest kroz crtanje i priče.

24068846_856431261183714_4803655014971566234_o

Galerija R3a

Galerija R3a

Ako krenete od Ribnjaka, dočekat će vas R3A, novootvorena galerija za promicanje lokalne umjetnosti i  kulture koja ugošćuje nezavisne streetwear brandove Kiosk, Wanted i Tire Calligraphy, Shoe Re Store custom tenisice, neobične Dmhmaestro terarije,  unikatni nakit Angel’s Eye i brojne druge umjetnike i brandove vrijedne ugodne šetnje kroz park. No, osim prodajne izložbe, R3A organizira i nesvakidašnji performans CONSUME ME beogradskog umjetnika Tearzdrop koji će 20. prosinca dati sasvim novu perspektivu adventskom konzumerizmu, dok se ljubitelji radionica mogu okušati u origamiju ili pripremiti vlastiti kozmetički pripravak za svečane dane koji dolaze.

Vožnja od Ribnjaka do Britanca

Na Ribnjaku nazovite Pedicab i provozajte se gradom do Britanca po prijateljskoj cijeni od 20kn samo za Grijalica rutu. U Pedijima nema grijalica, ali ima dekica jer se od vas očekuje da nađete para i podijelite toplinu do sljedeće destinacije. U Ilici 69, u dvorištu, čeka vas Radiona 69, multifunkcionalni prostor za radionice koji je ujedno i galerija te mjesto susreta koje je promijenilo vizuru cijelog dvorišta.

R69 pored brojnih izlagača koje predvodi PMS, One With Nature, Shesna i Mano Cornuta,  ugošćuje zanimljive radionice pa tako klinci mogu pjevati s Franciskom Fis, s Artitude izraditi čudesna bića papier mache tehnikom i otkriti kako umjetnik Mane Mei stirotiskom radi čuda na odjeći i tekstilu. Večernji termini predviđeni su za brojna gazbena događanja koja večeras otvara riječki DJ Bellen, a danas, u četvrtak, navečer nas na kartaškim večerima Vox Feminae, posvećenim strašnim ženama koje su obilježile povijest, zagrijavaju i Nora & Kitty, vatreni DJ duo. Peći će se i pizze, raditi palačinke ali možda najeobičnije događanje čeka ljubitelje pive, koji se u parovima mogu okušati u Pivskoj olimpijadi Zlatni medvjed gdje se možete rekreirati u 7 zabavnih disciplina koje vas uz par pivskih kapljica mogu odvesti do trona i primamljivih nagrada Pivnice Medvedgrad.

Pivo Crni Jack, Medvedgrad

Samo dva dvorišta niže, krije se caffe i galerija Razzmatazz u Ilici 65, koja na dvije etaže spaja prostrani prostor za odmor sa izlagačkim prostorom gdje vas očekuje nakit Lumezi, LYRA i Werkstatt, Buried Clothes, Go Retro i Plus Minus modne poslastice, JuJu nosiljke za djecu te još obilje izložaka od umjetnika iz cijele regije.  Taj se prostor navečer pretvara u klupski pa sve do 2 poslje ponoći možete guštati u Muzici za dobar đir i DJ Hrwoe-u koji će vas oduševiti svojom improvizacijom.

tirecalligraphy_r69

Kraj ove galerijske šetnje vodi u dvorište Ilice 50, gdje vas čeka studio LAPO LAPO koji je za Grijalicu potpuno promijenio dizajn interijera i čeka vas u osvježenom ruhu sa obiljem unikatnih brandova poput keramike Mala Arta, drvenih naočala Good Wood, minimalističkog nakita THE ALL & JM, 47 ruksaka i unikatnih torbica za duhan koji potpisuju Taške. Ako ste ljubitelj tetovaža i piercinga, možete investirati u trajnu uspomenu na ove blagdane jer tattoo umjetnica BO Mademoiselle nudi ekskluzivne termine po popularnim cijenama a od 21.12. pridružuje joj se i Stefan Ćirić, talentirani kolega iz Beograda koji svoje blagdane počinje upravo u Zagrebu!

Festival adventskih pjesama ovaj vikend će se održavati od 18 sati na Zrinjevcu. U apsolutnoj atmosferi adventa uz milozvučne taktove možete uživati oba dana vikenda. A ne zaboravite i klizalište na Tomislavcu. Tamo ćete se uvijek dobro provesti.

Ledeni park

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori