Ružičasti donut bez umjetnih bojila

Ružičasti donut bez umjetnih bojila

Pink manija još nije gotova, a pitanje je kad će stati. Ovog je ljeta zahvatila gastro svijet, a čak je pronađena i nova vrsta čokolade – pogađate, ružičasta. I dok se nerijetko koriste umjetne boje, jedna se slastičarnica u Londonu okrenula samo prirodnom.

Ružičasti donut

Svoje donute koji su osvojili Instagram, u neodoljivu su ružičastu boju obojali uz pomoć cikle. Možda na prvu zvuči neprivlačno, ali sudeći po popularnosti mora da su jako fini. Osim toga za ovu vrstu konkretno koriste takozvani sourdough, odnosno kiselo tijesto. Donut je preliven glazurom od limuna i timijana te posipan crumbleom od vanilije. Zbog svih sastojaka pogodan je za vegetarijance.

Nažalost, nije nam baš usput, ali sljedeći put kad se nađete u Londonu možete navratiti u Crosstown i isprobati razne zanimljive kreacije koje imaju na meniju.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori