Imamo ideju što vidjeti i doživjeti na jugoistoku Azije

@mariel_la_sophie

U jugoistočnoj Aziji ima puno toga za raditi i vidjeti, a pokušati nabrojati sve čudesne detalje s ovog dijela svijeta, gotovo je nemoguće. Egzotična i divlja priroda, kultura i civilizacija koju je nemoguće usporediti s bilo kojim drugim društvom na svijetu, bogatstvo boja, mirisa i šarenilo koje poziva na pokret, samo su neki od detalja koji čine jugoistok Azije toliko zanimljivim. U nastavku se nalazi popis mjesta koja vrijedi istražiti ukoliko se nađete u ovom dijelu svijeta i poželite unijeti pustolovinu u vaš život.

@mariel_la_sophie

Osjetite divlju energiju džungle

Trekking u džungli je obavezna za svakog putnika koji obožava adrenalin i iskustvo odmora u pokretu. Područje jugoistoka Azije je prekriveno nevjerojatnim džunglama s raznolikom divljači. Ove bujne šume sadrže mnogo divljih životinja, ali naići ćete i na brojne mogućnosti za kampiranje. Moći ćete vidjeti i hladne vodopade. Najbolje staze nalaze se u sjevernom Tajlandu, zapadnom Laosu i Maleziji Borneo te su i najteže i najintenzivnije.

@theflirtingmermaid

Posjetite Full Moon Party

Najveća zabava na svijetu koja uključuje oko 30.000 ljudi. Zabava do zore prekrivena sjajem, bojama i plesnom noći gdje su svi prijatelji na otoku Ko Phangan u Tajlandu. Kao što bi ime sugeriralo, zabava je u noći punog mjeseca. Ako to propustite, uvijek postoji zabava na polumjesecu, zabava četvrt mjeseca i zabava crnog mjeseca. Stvarno, svaka večer je zabava na Koh Phanganu. Na otoku nema zračne luke, tako da svi dolaze trajektom. Možete doći preko Surat Thani na kopnu ili s obližnjeg otoka Koh Samui.

@roruizro

Naučite roniti

Postoje mnoge velike ronilačke lokacije širom regije. Neka od najboljih mjesta su Ko Tao (Tajland), Sipidan (Malezija), kao i Indonezija i Filipini. Ko Tao je posebno dobro mjesto za učenje ronjenja, a osnovni tečaj ronjenja završava za tri dana. Školu ronjenja s tri noćenja platit ćete oko 2.000 kn.

@mermaid.marina

Jedite u Singapuru

Mislite li da Tajland ima sjajnu hranu? Ne zaboravite posjetiti Malu Indiju (gdje su veliki indijski obroci koštali samo 35 kn) i Kinesku četvrt. Oni imaju neke od najboljih i najjeftinije hrane u Aziji. Ako tražite lijepo mjesto za sjesti i jesti, najbolje vrijeme za jelo u popularnim singapurskim restoranima je za vrijeme ručka kada restorani nude 20% popusta.

@taramilktea

Hramovi

U jugoistočnoj Aziji ima mnogo hrane, otoka, tržnica i mnogo hramova. Ne možete skrenuti za ugao, a da ne vidite budistički hram.Posjetite što možete više hramova jer je svaki jedinstven. Upoznajte Chiang Mai, Bagan, Angkor Wat, Hue, Hoi An i Luang Prabang.

@mariel_la_sophie

Doživite izlazak sunca preko indonezijskog vulkana

Jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija na Javi je Mount Bromo i njegov nacionalni park. Nećete htjeti propustiti pljusak tinjajućeg vulkana Bromo koji leži okružen gotovo lunarnim pejzažem pješčanog mora. Ako ste tamo sredinom kolovoza, bit ćete u pravo vrijeme na ovom divnom mjestu da vidite Upacaru Kasodo, mjesečni ritual u kojem sudjeluju Tenggerese. Ustajte rano kako biste uhvatili jedan od najupečatljivijih izlazaka sunca na svijetu.

@k_ksusha

Zaljubite se u Bali

Bali je najpopularnija destinacija u Indoneziji. Njegova poznata plaža Kuta, poznata je po zabavama i surfanju. Međutim, Bali je mjesto koje ima za ponuditi mnogo više nego samo divlje noći i duge sunčane dane. Mnoge plaže su izvrsne za obitelji, a rižine terase u središtu grada pokazat će vam što je zapravo zeleno, a Ubud je umjetnički grad s izvrsnom hranom i tradicionalnim plesom. Jeftini pansioni i hosteli obično koštaju oko 85 kn po noći. Većina hostela ne nudi privatne sobe, ali nude besplatni WiFi i besplatan doručak.

@alejateconale

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori