Gdje se krije plaža s najplavljim morem na svijetu?

Lefkada je prekrasan grčki otok u Jonskom moru kojega krase neke od najljepših plaža na svijetu, a ako želite vidjeti sve nijanse plave, posjetite ih. U Lefkadi se sakrila plaža koja je doista specifična po plavoj boji vode i pješčanoj, bijeloj plaži koja stvara prekrasan krajolik koji oduzima dah. Naravno, riječ je o prekrasnoj plaži Egremni na jugozapadu Lefkade, koja je impresivno mjesto s pogledom na sve nijanse plave.

Ovaj otok je zasigurno blago prirode. Postoje plaže, uvale i jezera, destinacije i krajolici koje nećete naći nigdje u svijetu. A ova plaža je upravo takvo mjesto koje će vas ostaviti potpuno zatečenima. Uz to, ovdje ćete dobiti svu potrebnu smirenost i blagost koju tražite od odmora i ambijent za koji ste ranije mislili da postoji samo u filmovima ili mašti. No, ovaj djelić Grčke pravi je izvor fascinacije.

U Lefkadi ima mnogo mjesta gdje je pogled na jonske vode čaroban i unatoč teškom pristupu, bijeli pijesak, koji je u kontrastu s tirkiznim morem, stvara idealan krajolik za opuštanje pod suncem. Uz prirodni krajolik koji vas podsjeća na egzotično mjesto, obala dužine 2 km nije slučajnost da svake godine popunjava turističke web stranice i časopisa koji Egremni  svrstavaju među najljepše plaže na svijetu.

Naravno, nije Egremni jedina plaža koja izaziva toliko oduševljenja. Njoj su uz bok smještene Porto Katsikijem i Kathismom. Nalazi se na jugozapadnoj obali otoka i zbog svoje duljine nikada nije prenatrpana bez obzira na kruzere iz kojih nerijetko pristiže rijeka turista.

Nakon posljednjeg potresa 2015. godine, pristup ovoj zapanjujućoj i autentičnoj plaži postao je još teži nego prije. Klizišta koja su izazvali potresi, uništili su put i pokrili dio plaže. Danas, međutim, jedina opcija doći  na ovo mjeto je brodom. Priroda se obnavlja u sporim ritmovima ispiranjem klizišta i dalje nije postignuto najbolje i najpraktičnije rješenje. Dok se približavate obali, dobit ćete vibracije tog područja. Zelena vegetacija dopire do ruba bijelog vapnenca i zatim se stapa s tirkiznim vodama. Sve je to dio posebne čarolije koju nudi ovo mjesto

Ukoliko vas ikada put nanese u Grčku, ne propustite posjetiti Lefkadu s njezinim očaravajućim plažama i uživajte u osjećaju slobode koju vam ovo mjesto nudi zahvaljujući svojoj divljini i udaljenosti. Valovi otvorenog mora će se poslijepodne povećati i postat će bučniji. A sve će to biti sasvim dovoljno za užitak kojemu se nadate na odmoru.

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori