Najuzbudljivije azijske lokacije koje stavljamo na bucket listu – odmah

Postoji mnogo uzbudljivih top destinacija u Aziji, a odlučivanje o tome kamo ići može biti teško, ali to je tako sladak izazov. Dobar način za odlučivanje o tome koje mjesto bi moglo biti vaša sljedeća destinacija koja se može pretvoriti u avanturu života je pretraživanje povoljnih ponuda avionskih karata ili jednostavno stavite pred sebe kartu i birajte jednu od čarobnih destinacija koje Azija nudi. Bez obzira za koji kutak ovog kontinenta se odlučili, ostat ćete potpuno opčinjeni kulturom, UNESCO-vim znamenitostima, prirodi i uzbudljivim kulinarskim poslasticama. Sve će vam se činiti potpuno drugačije od svega na što ste do sada navikli i baš zbog toga ćete se osjećati kao da upravo ostvarujete svoj san.

Ogromna prostranstva ovog raznolikog kontinenta otvorit će vam potpuno nove vidike i natjerati vas da potpuno drugačije pristupate životu. Kako bi odluka bila što jednostavnija, suzili smo izbor na 4 najupečatljivije azijske destinacija koje će vas oboriti s nogu.

Tajland – otoci

Od otoka koji su dovoljno veliki za užurbane zračne luke do sićušnih rajskih kuteva, otoci na Tajlandu su među najljepšima na svijetu. Zamislite bijeli pijesak i plavu vodu, jeftine satove ronjenja i vaš izbor izoliranog mira ili divljeg noćnog života – sve to za daleko povoljnije cijene od nekih razvikanih, ali malo manje uzbudljivih destinacija. Još bolje, nećete morati donositi toliko toga sa sobom već samo uživati u suncu, moru i ljenčarenju.

Raznolikost tajlandskih otoka je nevjerojatna. Phuket i Koh Samui su razvijeni, to su turističke vruće točke sa živahnim noćnim životom, dok je maleni Koh Lipe svojevremeno jedva održavao struju. Prekrasna Koh Lanta je savršen kompromis na otoku. Dobra vijest je da ne morate odabrati samo jedan. Možete se uvijek odličiti za island hopping i istražiti područje poput pravih pustolova.

Kambodža

Siem Reap je idealno mjesto koje će vas zaljubiti u Kamodžu. Ovdje ćete ostati zapanjeni jednom od najfascinantnijih mjesta UNESCO-ve svjetske baštine u jugoistočnoj Aziji: Angkor Wat. Više od 900 godina, hramovi Angkora smješteni su na 600 četvornih kilometara džungle.  Slikoviti hramovi Angkor često služe kao filmski setovi i oživljavaju unutarnjeg arheologa u više od milijun posjetitelja svake godine.

@yestopic

Kina, Peking

Prenapučena, zagađena, strašno privlačna – Kinu ili volite ili mrzite. A Peking je srce Kine. Nevjerojatni UNESCO-ovi svjetski spomenici poput Kineskog zida i Zabranjenog grada čine šetnju i istraživanje pekinških urbanih specifičnosti tako neodoljivima. Ovdje nećete žaliti zbog umora i iscrpljenosti jer ono što ćete vidjeti u trenu će vas napuniti energijom i učiniti vas zadovoljnima. Pekingu dajte priliku; umjesto da bježite od ludila, zadržite se dovoljno dugo da postanete dio njega. Lutanje užurbanim ulicama može postati prilično zarazno.

Japan, Tokio

Možda nije najjeftinije mjesto za posjetiti u Aziji, ali užurbani Tokio je najveće svjetsko gospodarstvo, čak i ispred New Yorka, urbano čudo u kojemu ćete se susreti s visokom tehnologijom na svakom koraku i jedinstvenom kulturom življenja koja fascinira svakog zapadnjaka. Ne propustite si priuštiti jedinstvenu vožnju vlakom vozeći se brzinom od 300 km/h ili više. Dobit ćete osjećaj kao da putujete avionom. Najbolji, najjednostavniji i najisplativiji način da doživite najbržu želježnicu na svijetu je kupiti propusnicu za Japan Rail. A tek festivali, rascvjetane trešnje i umjetnost… Sve to čini Japan toliko privlačnim.

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori