Biste li se upustili u house sitting avanturu i proputovali svijet?


Putovanja više nisu toliko nedostižna kao nekad. Proputovati svijet poprilično je jednostavno uz dobro planiranje, malo odvažnosti i otvorenosti. Postoje odlične platforme umrežene s ljubiteljima putovanja iz cijelog svijeta preko kojih je moguće upoznati se s prirodnim ljepotama, kulturnim znamenitostima i načinom života bilo kojeg mjesta na svijetu. Eksperti, kada su putovanja u pitanju preporučit će programe razmjene rada te nekolicinu house sitting web stranica preko kojih jednostavno možete pronaći smještaj, višeslojno upoznati kulturu i steći lokalne prijatelje. Neke u koje je vrijedno i zanimljivo zaviriti su TrustedHousesitters, MindMyHouse, HouseCarrers, Nomador… 

Kreirat ćete svoj profil, upotpuniti podacima o sebi, fotografijama, a na vašem profilu će osobe s kojima ste već surađivali pisati komentare, preporuke, kritike i dojmove o vama.

Stoga je jedan od vrlo efikasnih načina za zadovoljavanje svoje putoholičarske strasti svakako- house sitting. Ukoliko se još uvijek niste upoznali s ovim načinom putovanja, vrijeme je da probudite avanturista u sebi i upustite se u istraživanje primamljivih destinacija. Potrebno je registrirati se na nekom od spomenutih web stranica, pronađete idealan dom za sebe, budete jedinstveni, odgovorni i poželjni čuvari nečijeg doma i istražite svijet doslovno kao lokalac.

Što je uopće house sitting?

House sitting je vrlo jednostavan, a na toliko razina koristan način razmjene. Vlasnik neke kuće u npr. Australiji iz nekog razloga mora otići na putovanje, posjetiti udaljenu rodbinu ili napustiti dom na neko vrijeme, vi mu se javite (ili on vama) putem nekog od gore navedenih house sitting web stranica, dogovorite se kada dolazite i dok je vlasnik kuće na putu, za to vrijeme čuvate kuću. U nekim slučajevima pričuvate i njegove kućne ljubimce, brinete o biljkama i domaćinstvu baš kao da je vaše. Takav način provođenja vremena u novim sredinama omogućit će vam kreiranje mreže poznanstava, možete dogovoriti i nove poslove, pogotovo ukoliko se bavite bilo kojom vrstom freelancea. Fotografiranje, videografija, glazba ili bilo koja druga vrsta umjetnosti, marketing ili novinarstvo, vještine su koje ćete najlakše unovčiti na ovakvim putovanjima. Spojit ćete ugodno s korisnim i biti potpuno oduševljeni svojim novim načinom života.

Ljudi koji su upražnjavali house sitting uglavnom su puni riječi hvale za ovakav način putovanja. Što su više putovali, ali pritom i radili, više su se zaljubljivali u house sitting i fenomen zanesenosti putovanjima. priče brojnih svjetski poznatih blogera upravo kriju ovakve zanimljivosti. Na samim počecima svojih pustolovina, putovali su tu i tamo, koliko su im dozvoljavale obveze. Obično su radili konnvencionalne poslove i maštali o dalekim putovanjima. Sve dok se nisu posve posvetili svojoj ljubavi prema otkrivanju novih mjesta i sadržaja, napustili uglavnom dobro plaćene poslove i potpuno se prepustili korištenju svojih vještina, znanja i kreativnosti i pretvorili putovanja u profesiju.

A post shared by S A N (@sanofficialx) on

Zašto biste trebali isprobati house sitting?

Ukoliko vas vesele česta putovanja i ukoliko maštate kako ste upravo ovih dana odsjeli u nekom od romantičnih sela Toskane, a već sljedećeg tjedna istražujete New York, krstarite Mediteranom i probijate se kroz prašume Južne Amerike, onda je ovakav način putovanja i smještaja idealan za vas. Realizirat ćete svoje težnje, materijalizirati maštanje i napokon se upoznati sa svakim detaljem koji ste istraživali kroz filmove, knjige i glazbu.

Uz malo novca možete uživati u luksuzu

Novac vam neće biti potreban da uživate u luksuznom smještaju već možete čak izabrati i vilu s bazenom i osjetiti kako je živjeti u raskošnim uvjetima. Stoga vaš smještaj neće biti samo besplatan već i predivan. Neki od blogera ističu kako su ih se posebno dojmile kuće u Kaliforniji gdje su doživjeli kako je to imati svoj privatni yoga vrt i uživati u vječnom suncu i palmama. A šarene haciende u Meksiku također ostavljaju snažan dojam i usrećuju putoljupce. Pritom možete svoju priču pretvoriti u vodič za druge zaljubljenike u putovanja i stvoriti content koji u doba digitalnog marketinga može biti vrlo unosan.

A post shared by Tara Milk Tea (@taramilktea) on

Živjet ćete poput lokalca

Ovakav način putovanja će vam pomoći da se lakše i brže upoznate s okolinom. Moći ćete proćaskati s tetom u trgovini, popiti kavu u susjedstvu, šetat ćete putevima kojima prolaze lokalci, putovati rutom lokalnog autobusa, upoznati se s fenomenalnim skrivenim mjestima, ušuškanim restorančićima sa sjajnim lokalnim specijalitetima… Sve to će doprinijeti doživljaju mjesta na način na koji se ne može pronaći niti u jednom turističkom priručniku, a to je neprocjenjivo.

A post shared by ⚡️Tezza⚡️ (@tezzamb) on

Nova prijateljstva

House sitting neće samo istaknuti vaše vještine, omogućiti vam uživanje, probuditi vaš pustolovan duh već će vam stvoriti priliku za nova prijateljstva. Pogotovo uz šetanje kućnih ljubimaca, kroz neobavezan razgovor i svakodnevni život u kvartu možete stvoriti vrlo ugodan ambijent u kojemu će biti ugodno i zabavno. Kroz zajedničke interese, zabavljanje na lokalnim manifestacijama, klubovima i događanjima, duge razgovore i iskren osmijeh stvaraju se prijateljstva za cijeli život.

A post shared by ⚡️Tezza⚡️ (@tezzamb) on

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori