5 muzeja čokolade koje jedva čekamo posjetiti

Ukoliko ste tip putnika koji obožava slatkiše, a eksponati od čokolade, tematski parkovi i proces nastajanja ove slastice vam predstavlja posebno zadovoljstvo, onda je obilazak svjetski poznatih muzeja čokolade idealan izbor za sljedeće putovanje.

Jedinstveni muzeji čokolade, svaki poseban na svoj način, smješteni su na različitim lokalitetima u cijelom svijetu. I pravi su izvor zabave i uživanja. Jednako ih vole i veliki i mali, a poseban ambijent, miris i priče koje stoje iza ovih čudesnih mjesta, izbrisat će svaki stres.

U nastavku donosimo najpoznatije muzeje čokolade koji popravljaju raspoloženje u sekundi.

Muzej čokolade u Kölnu

Najveći muzej čokolade na svijetu nalazi se u Kölnu i dat će vam na raspolaganje tri kata povijesti čokolade za istraživanje.

Izložbe u ovom muzeju prikazuju cjelokupnu povijest čokolade, od njezinih početaka s Olmecima, Mayama i Aztecima do suvremenih proizvoda i proizvodnih metoda.

Mali tropikarij, otvoren za posjetitelje, koji se sastoji od staklene kocke od 10 metara kvadratnih, sadrži stabla kakao vrste Theobroma cacao i Theobroma grandiflorum. Minijaturne verzije strojeva koji se koriste u proizvodnji čokolade omogućuju posjetiteljima da prate proces izrade malih čokoladnih pločica koje se daju na ulazu.

Posebna atrakcija je čokoladna fontana visoka 3 metra. Na ulazu u muzej nalazi se trgovina sa širokom paletom čokoladnih proizvoda i pralina. 2006. godine muzej čokolade sklopio je partnerski ugovor s tvrtkom Lindt & Sprüngli, a većina proizvoda u trgovini su Lindt & Sprüngli.

Među najvrednijim predmetima u muzejskoj zbirci nalaze se porculanske i srebrne posude iz 18. i 19. stoljeća i posude za piće iz kojih se konzumirala čokolada iz predkolumbijske Mesoamerice. Muzej ima i povijesne strojeve za proizvodnju čokolade i kalupe za oblikovanje čokolade u različitim oblicima te zbirku povijesnih automata za prodaju čokolade.

Muzej čokolade u Barceloni

Museu de la Xocolata u Barceloni će vas osvojiti prekrasnim skulpturama čokolade koje izgledaju tako realno da ćete zaboraviti od čega su napravljene.

Muzej čokolade je dinamičan objekt koji promovira ceh Barcelonske slastičarnice i nalazi se u bivšem samostanu Sant Agustí. Pruža putovanje kroz podrijetlo čokolade: njezin dolazak u Europu, njeno širenje kao element između mita i stvarnosti, njena ljekovita svojstva i nutritivna vrijednost te povezivanje tradicije s budućnošću i opisuje je kao kolektivnu imaginaciju.

Muzej čokolade nalazi se u povijesnoj zgradi koja je već bila u vezi s čokoladom. U 18. stoljeću burbonska vojska bila je fanatični potrošač čokolade, a čokolada je, prema uredbama, bila prisutna na jelovnicima vojnih akademija 18. stoljeća.

Hershey’s Chocolate World

Ovaj muzej u Hersheyu u Pennsylvaniji slavi omiljeni američki brend čokolade i nudi niz zabavnih aktivnosti. Otvoren je tijekom cijele godine s uzbudljivim trgovimama i restoranima u znaku ovih čokoladnih proizvoda.

Možete otkrivati sve što je čokoladno i zabavno na Hershey’s Chocolate World atrakciji. Otisnite se na putovanje kako biste saznali i vidjeli kako se čokolada pravi na besplatnoj vožnji tijekom obilaska ovog super zabavnog mjesta i uživajte u ukusnim Hershey-jevim inspiriranim pićima i poslasticama, kupujte jedinstvene suvenire i poklone te doživite čokoladnu avanturu za pamćenje.

Choco-Story Bruges

Bruges je jedno od svjetskih središta čokoladnih delicija, a odlazak u ovaj muzej je obavezan sljedeći put kada posjetite ovaj belgijski grad.

Choco-Story, Muzej čokolade Bruges, nalazi se u zgradi “Huis de Crone” iz 16. stoljeća na Sint-Janspleinu u središtu Brugesa. Ova zgrada izvorno je bila dom vinoteke. Kasnije je bila smještena pekara i prodavaonica namještaja.

Muzej povlači svoje posjetitelje u povijest kakaoa i čokolade.. Djeca mogu istraživati muzej putem zabavne igre čokolade. Čokolade se ručno izrađuju i uzorkuju u prostorijama. 5 minuta hoda vodi vas do Vlamingstraat 31, gdje se nalazi bar Choco-Jungle, koji je također dio muzeja.

Maison Cailler Broc

Švicarska ima najveću potrošnju čokolade po glavi stanovnika u svijetu, a broj tvornica čokolade otvorenih za posjetitelje prilično je neograničen, ali ovaj dobiva naš glas.

Muzej čokolade u Cailleru u Brocu u blizini Gruyèresa u Fribourgu ugodan je jednodnevni izlet sa Ženevskog jezera koji se može dobro kombinirati s posjetom starom gradu i Château de Gruyères.

Tijekom obilaska muzeja, posjetitelji mogu saznati kako je čokolada stigla u Europu i kako je nastala čokolada kakvu danas poznajemo. Manja, ali još uvijek iznenađujuće velika linija za proizvodnju čokolade ovdje se mogu doživjeti i čokoladne radionice za djecu.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori