10 destinacija za najljepša romantična putovanja u dvoje

Putovanje ne mora nužno značiti isključivo bijeg od svakodnevice već može biti puno više od toga. Putovanje je itekako zanimljivo iskustvo zbližavanja s partnerom. Bez obzira nalazili se na samom početku odnosa ili ste dugogodišnji partneri, istraživanje novih destinacija u paru uvijek je dobra odluka.

Romantična putovanja su posebno lijep doživljaj ukoliko želite produbiti odnos s voljenom osobom i zajedno istražiti lijepa mjesta o kojima ste ranije samo maštali. Zajedničko isprobavanje lokalnih specijaliteta, uživanje u šetnjama duž romantičnih ulica, promatranje zalazaka sunca i uživanje u svim detaljima koji su vam posve novi gotovo uvijek popravlja raspoloženje.

Kako bi vaše sljedeće putovanje s partnerom bilo baš onakvo kakvo želite, donosimo 10 najromantičnijih destinacija iz cijelog svijeta.

Havana, Kuba

Potpuno druga civilizacija, buka i šarenilo sigurno će biti poseban doživljaj. Zvuk salse, slasni sladoledi, arhitektura je fascinantna, ljudi su društveni i nasmijani, a uz malo mojita i ruma sve izgleda još bolje.

Objavu dijeli MURAD OSMANN (@muradosmann)

Dubrovnik, Hrvatska

Dragulj Mediterana u koji je zaljubljen cijeli svijet mogao bi biti mjesto najljepših romantičnih trenutaka vas i vašeg partnera. Otmjenost grada, kultura, povijest i predivne manifestacije, more koje osvaja šarmom i još cijeli spektar razloga pretvorit će ovo romantično putovanje u jedno od najdivnijih iskustava.

Charlston, SAD

Riječ je o jednom od najstarijih gradova Južne Karloline koji je nastao u 17. st. Građevine su ovdje pastelnih boja, a cijeli okoliš podsjeća na filmski set. Ovdje je nastao i istoimeni ples pa slobodno zaplešite uličicama ovog grada i uživajte u posebnoj energiji jer ovaj grad uistinu ima dušu. Kažu da je najbolje obići ga u kočiji pa znate što vam je činiti.

Casablanca, Maroko

Najveći grad Kraljevine Maroko gotovo je sinonim za romantiku. generacije romantičara iznova su se oduševljavale istoimenim filmom koji sav odiše romantikom i nekim posebnim osjećajima zanosa, ljubavi, bez obzira na drugi dio priče koji nije nimalo romantičan, a obilježio je ovu filmsku priču. Miris orijenta i luka koja krije bezbrojne priče Atlantika pretvorit će putovanje u nezaboravno iskustvo.

New York, SAD

Central Park, Bradway, umjetnost i sloboda u svakoj je pori ovoga grada. Brojni muzeji, ludi noćni provodi i grad koji živi 24 sata dnevno udahnut će vam novu energiju koja oplemenjuje.

Sveta Lucija, Karibi

Pjeskovite plaže, romantični zalasci sunca, mir i harmonija navet će vas da se pretvorite u najvećeg hedonista na svijetu.

Objavu dijeli Lorenzovie (@lorenzovie)

Bora, Bora, Tahiti

ovdje je sve čarobno, od hotela, mora, plaža do bajkovitih otoka. Ovdje možete uživati u koktelima na plaži i upijati sunce lijeno provodeći poslijepodneva ili se okušati u pustolovinama usred safarija. Možete čak uživati i na farmi bisera i potpuno zaboraviti na realnost.

Meksiko City, Meksiko

Iako je egzotično more i plaže prvo što vam pada na pamet pri pomisli na ovaj grad, ovdje ćete ipak moći uživati u brojnim zanimljivostima. Od pedaliranja jezerom do istraživanja dvorca iz 18. stoljeća. Ovdje je popularna i vožnja balonom, a hrana je božanstvena pogotovo u romantičnom ambijentu slatkih restorančića. Čini se kako ovaj grad zadovoljava sve ciljeve koje jedan par ima, barem kada je u pitanju nezaboravan romantični odmor.

Island

Zemlja vatre i leda potpuno će vas oduđeviti. Gejziri, Plava Laguna, nevjerojatna discipliniranost stanovnika, susretljivost i otvorenost, zatim nevjerojatni horizonti i potpuno drugačiji krajobraz u usporedbi s bilo kojim na svijetu jaki su razlozi zta pustolovinu u dvoje.

Big Sur, SAD

Riječ je o jednom od najdojmljivijih mjesta u Kalifoniji gdje ćete moći uživati u privatnosti sa svojim partnerom, romantičnim drvenim kućicama i ušuškanoj atmosferi. Jedna je od omiljenih točaka na kojima se zaustavljaju ljubitelji roadtripova koji se nađu na slavnoj Kalifonijskoj autocesti 1. Ovdje je popularno planinarenje, uživanje u hrani, pogledu i romantičnim šetnjama.

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori