Ovako će izgledati obnovljeni hotel Belvedere u Dubrovniku

belvedere4

Zahvaljujući investiciji ruskog oligarha Viktora Vekselberga koji je 2014. kupio zemljište na kojem se nalazi zapušteni hotel Belvedere stradao u Domovinskom ratu, uskoro se kreće u novu etapu oživljavanja ovog zdanja. Smješten na padini s koje se pruža pogled na cijeli Dubrovnik i koja je uistinu jedna od atraktivnijih na Jadranu, novi Belvedere trebao bi postati hotel koji postavlja nove standarde na ovom dijelu Mediterana.

belvedere2

Na natječaju za novo idejno rješenje pobijedio je hrvatski studio 3LHD koji evocira atmosferu starih dubrovačkih rezidencija u kombinaciji s najmodernijom tehnologijom i arhitekturom kojima će se uklopiti u prirodu lokacije. Novi će se hotel sastojati od hotelskih apartmana, rezidencija, vila, restorana i spa, a kako studio 3LHD navodi na svojoj službenoj stranici, dio koncepta projekta biti će i Restoran 360° unutar zidina dubrovačkog starog grada.

belvedere1

belvedere5

belvedere3

Foto: 3LHD

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori